Месечен ХОРОСКОП - Декември 2018

Astro преди 5 години

Марс и Нептун се събират специално за първата половина на декемврийския хороскоп. Това би могло и да е благоприятен съвпад, но не и при образуващия се квадрат със Слънцето. Пълнолунието на 7-ми декември допълнително засилва тази предизвикателна конфигурация и с просто око може да се определи като най-значимото влияние за предстоящия месец декември.

Квадратурата на Новолуние в Стрелец и съвпада на Марс и Нептун в Риби подсказват, че новата Луна би могла да има доста зловещо влияние. Основните теми от новолунието от 7-ми декември включват гняв, страх, измама, объркване, неморалност и извращение. Едновременно с това определена звезда в съзвездието Херкулес предизвиква дразнение у жените и безмилостно желание за надмощие. Възможно е характерът ви да е изправен пред изпитание от страна на конкуренти или врагове. Определени събития или хора могат да предизвикат объркване и разочарование, което от своя страна да ви принуди да се борите срещу очевидните варианти за изход от ситуацията. Цялата ситуация може да има отслабващ ефект върху жизнеността ви, което да ви накара да се чувствате параноично и дори налудничаво.

Тенденцията да идеализирате други хора може да ви направи уязвими откъм измами и скандали. Да виждате само най-доброто в хората увеличава вероятността от разочарование многократно. Добрите ви намерения да помогнете на другите могат лесно да се превърнат в чиста проба използвачество. Ако сте много чувствителни и се плашите лесно, тогава е добре да вземете предпазни мерки. Придържайте себе си към устоите на реалния свят колкото е възможно повече. Останете на борда, въпреки всичко, с което се сблъсквате. Избягвайте негативни среди, където насилието, престъпността и наркотиците са преобладаващи. Заемете отбранителна позиция. Може да е по-безопасно да се „подчинявате на властта“, да потърсите компромис или пък да отстъпите. Ключът ви към избягване на загуба и разочарование през декември са честността и почтеността – придържайте се към тях и всичко ще мине много по-леко.

Секстилът на Марс и Плутон е другият най-важен по влияние аспект на декемврийски хороскоп след подреждането на Марс и Нептун и лунните фази. Продължавайки поне една седмица (от 17-ти декември), тази позиция ни дава огромен поток от енергия, за да постигнем целите и страстните си желания. Целенасочената енергия е интензивна, но все пак добре регулирана, даваща издръжливост и сила. Ако решите да предприемете определено действие, ще продължите решително, докато не постигнете целта си. Този аспект е от полза за решаването на трудни проекти, които досега са изглеждали твърде трудни за постигане - няма да търпят повече отлагане и ще успеете да останете съсредоточени с лекота.

Пълнолунието в Рак (на 22-ри) образува секстил с Уран и предполага вълнение, положителна промяна и приятни изненади. Промяната е добре дошла най-вече по време на последните две лунни фази, и двете от които са в квадратен аспект с Марс. Така че декемврийското пълнолуние улеснява бързата смяна на посоката на действие - далеч от гнева и враждебността на предходните седмици. Пълнолунието се присъединява към звездата Бетелгесе, част от съзвездието Орион и свързана с огромна сила, чест и богатство, затова следвайте интуицията си и бъдете отворени към всички неочаквани възможности, които иззникват по пътя ви. Новите запознанства, хора или дори новото ви отношение биха могли да доведат до приятни изненади в кариерата ви, финансовото състояние или любовта тази Коледа. Тригонът на Венера и Нептун оказва още едно много силно влияние върху пълнолунието и от своя страна индикира за добро знамение на романтиката.

Хороскоп

Още от Astro