Следва

Pre-Fall 2019: Dior Homme

Pre-Fall 2019: Versace

Buon compleanno, Gianni, buon compleanno a te!

Runway преди 5 години

Така щяхме да пеем вчера, ако Джани Версаче беше жив. Умишлено, малката му сестра Донатела приготви голямо тържество по повод 72-ия рожден ден на дизайнера. След продаването на модната марка и влизайки в Capri Holdings, Донатела за първи път представи собствените си дизайни в Ню Йорк.

Насред New York Stock Exchange, Pre-Fall 2019 ревюто в памет на рано заминалия си моден гуру, обедини всичко характерно от творчеството му, трансформирано по нов и модерен начин. Колекцията сходна на трибют колекциите от Spring/Summer 2018 и Fall/Winter 2018 обръща внимание на блестящите моменти от историята на модната къща.

Новите дизайни, препратка към роклята с безопасни игли на Елизабет Хърли, и иконичната рокля на Амбър Валета от 2000г., отново разходила се по подиума, са само част от модерното разнообразие изразяващо емотивни спомени. Изработените модели от памук, коприна, кожи и жакарди са перфектно завършени с майсторски кожени аксесоари, както и максималистичните златисти бижута, разхвърляни по цялата визия.

Цветово колекцията е изградена на база безкрайност. Започвайки със земните бежови и кафяви нюанси, Донaтела води публиката чрез тоалети в черни тонове обогатени с изкрящи жълти, розови и зелени отенъци. Емблематично за Версаче, част от произведенията са скулптурирани в анимал и барокови принтировки, както и новото предложение от десен със сърца по проект на Джим Дин.

Цялостен поглед на първата представена в Ню Йорк тържествена колекция на Версаче, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.