Pre-Fall 2019: Versace

Така щяхме да пеем вчера, ако Джани Версаче беше жив. Умишлено, малката му сестра Донатела приготви голямо тържество по повод 72-ия рожден ден на дизайнера. След продаването на модната марка и влизайки в Capri Holdings, Донатела за първи път представи собствените си дизайни в Ню Йорк.

Насред New York Stock Exchange, Pre-Fall 2019 ревюто в памет на рано заминалия си моден гуру, обедини всичко характерно от творчеството му, трансформирано по нов и модерен начин. Колекцията сходна на трибют колекциите от Spring/Summer 2018 и Fall/Winter 2018 обръща внимание на блестящите моменти от историята на модната къща.

Новите дизайни, препратка към роклята с безопасни игли на Елизабет Хърли, и иконичната рокля на Амбър Валета от 2000г., отново разходила се по подиума, са само част от модерното разнообразие изразяващо емотивни спомени. Изработените модели от памук, коприна, кожи и жакарди са перфектно завършени с майсторски кожени аксесоари, както и максималистичните златисти бижута, разхвърляни по цялата визия.

Цветово колекцията е изградена на база безкрайност. Започвайки със земните бежови и кафяви нюанси, Донaтела води публиката чрез тоалети в черни тонове обогатени с изкрящи жълти, розови и зелени отенъци. Емблематично за Версаче, част от произведенията са скулптурирани в анимал и барокови принтировки, както и новото предложение от десен със сърца по проект на Джим Дин.

Цялостен поглед на първата представена в Ню Йорк тържествена колекция на Версаче, в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia