Коледа в Капана: Или как се прави истинско коледно градче у нас

Коледа в Капана: Или как се прави истинско коледно градче у нас

От 21 до 25 декември Пловдив се нарежда до най-бляскавите европейски столици, защото в сърцето му израства истинско коледно градче!За поредна година организаторите на Капана Фест от фондация „Соул Сити“ преобразяват Капана в уникално празнично пространство.

„Коледа е най-светлият християнски празник. Навсякъде в Европа се създават Коледни градчета, в които хората се събират, за да се потопят в магията на празника, да бъдат заедно и да споделят прекрасното настроение, което носи Рождество. Смятаме, че бъдещата ни Европейска столица на културата заслужава да застане рамо до рамо с останалите, затова и тази година ще посветим много любов и енергия на превръщането на Капана в оживяла коледна приказка, за радост на всички жители и гости на Пловдив“, коментират организаторите.Разбира се, най-важна за празничното настроение е украсата. Затова стотици километри гирлянди и коледна декорация ще грейнат над уличките на Капана, които ще приютят и 5 внушителни елхи.

От щандовете за натурални храни и напитки ще се носят аромати на канела, греяно вино и прясно изпечени сладкиши, а от Коледната сцена: празнична музика.

Дядо Коледа и Снежанка също са поканени и ще дойдат да раздадат подаръци, предоставени от спонсори, на най-малките гости на събитието.

Перлата в короната на Коледа в Капана е, разбира се, Големият коледен базар, в който близо 100 съвременни занаятчии ще предложат авторските си изделия.
 


Организаторите вярват, че няма по-добър подарък за Коледа, от нещо, изработено на ръка и с много любов тук, в България. „Смятаме, че всеки от нас има силата чрез избора си да променя действителността.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.