Pre-Fall 2019: Givenchy

Pre-Fall 2019: Givenchy

Клеър Уейт Келър търси вдъхновение в митологията и по-конкретно в книгата "Силата на Мита" от Джоузеф Камбъл за новата pre-fall колекция на Givenchy. 

Обвързвайки концепцията на line up-а с древната митология, Келър се опитва да акцентира върху застрашително хаотичната околна среда и проблемите на обществото. Затова и в нейна основна опорна точка се превръща митът за Икар, чиято голяма арогантност води до смъртта му.

Този символизъм се превежда съвсем небуквално в колекцията, а основните посоки на изпълнение са издължените силуети, чистите линии, великолепните силно структурирани кройки, както и още изобилието от правени на ръка детайли.

Кожата с косъм, задължително в оувърсайзд силует, както и още забележителните тренчове от гладка кожа, упорито напомнят за 80-те години на миналия век като епоха, а още един осезаем акцент, идва под формата на вечерно облекло.

Самата Келър споделя, че от чисто комерсиална гледна точка екстравагантните й хрумки се приемат много добре. Затова и в тази колекция тя си позволява още повече да наблегне на смелите коктейлни рокли, тук идващи или с интересен 80-тарски обем от къдри, или обсипани с щраусови пера, отново апликирани на ръка.

Разглеждаме новото Живанши, в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia