Следва

Pre-Fall 2019: Balmain

Pre-Fall 2019: 3.1 Phillip Lim

Прагматизмът не е секси. Модата трябва да е утилитарна...

 

Runway преди 5 години

...Това са думите, с които дизайнерът Филип Лим разказва за колекцията си. Предложената Pre-Fall 2019 колекция, е подчинена на утилитарното направление според което моралната стойност на дадено действие или поведение се определя основно от неговата полза.

В духа на утилитаризма, а същевременно характерно и за креативния, модните предложения трябва да са определими, с функция, практични и модни. Работейки с най-добрите си умения, Филип създава ансамбли ориентирани към семплата форма, чистата линия, плоски повърхности, удължени пропорции и деликатен финиш.

Множеството, представено на база лейъринг, предлага безброй модни продукти от памук, габардин, вълна и коприна, изразяващи нов прочит на ежедневието и работната униформа. С много вкус, колекцията е решена в неутрални нюанси на бежаво, сиво, бяло и черно, като творецът добавя ярки, акцентиращи отенъци и абстрактни щампи.

Утилитарното предложение на Лим, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.