Следва

We love: Homeware-а на Acne Studios

Pre-Fall 2019: Chanel

The mysterious reincarnation of Egypt…

Runway преди 5 години

С великолепна обстановка имитираща храма на Дендур от около 15 г. пр.н.в. Шанел ситуира новото Pre-Fall 2019 ревю в художественото сърцето на Ню Йорк, музея Метрополитън.

Колекцията Metiers d’Art този път е свързана с древните времена, египетската история и леко нюйоркски стрийт стайл. Представените 85 визии на Карл силно интерпретират египетския костюм, обръщайки главно внимание на характерните мъжки поли – схенти, синдон, сухс и дългата дамска рокля носена от Клеопатра – калазирис. Базисът е надграден с характерни за марката плетива, туидове и кашмир, оформящи перфектни палта, Шанел блейзъри и поли.

В множеството на преден план излиза античната и интерпретирана красота, докато Карл обръща внимание и на египетското пиршество, разказано чрез изисканите ефирни тоалети от коприна, сурова газа и органза. Освен разработките в черно, сиво, кафяво, охра и бяло, дизайните са изградени от емблематичните за този период нюанси на червено, оранжево и синьо, предимно разположени върху принтове и мотиви от древната столица Мемфис.

В духа на Metiers d’Art, където модната къща Шанел ангажира безброй ателиета, изработващи изискани модни детайли, Карл отново вкарва ръчно изработени тъкани, празнуващи Амон Ра златисти обувки, ръчно изработени копчета, бродерии, чанти и шапки ала Нефертити. Перфектен завършек е постигнат с изящните бижута от перли и камъни, както и трансформираната по модерен начин весек – египетска колие-яка на Тутанкамон.

Обточената в злато, възникнала от Долината на царете колекция на Шанел, в галерията горе>>>

 

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.