Следва

Pandora

Идеал Стандарт по италиански образец

Топ-фирмата производител у нас на санитарен фаянс си стисна ръцете с прочуто архитектурно студио от Ботуша

All About Life преди 5 години

В началото на седмицата водещият световен производител на висококачествени решения за санитарни помещения в жилищни, обществени и здравни сгради фирма Идеал Стандарт Интернешънъл (ИСИ)  обяви сътрудничество с известното италианско дизайнерско студио Palomba Serafini Associati. Това е поредната успешна колаборация на ИСИ с естетически проектанти от други държави, водена от стремежа към нов прочит на дизайна в съвременния начин на живот и вече превърнала се в традиция. По време на Миланското Триеанале, компанията съобщи и за създаването на Център на дизайна в Милано, където Людовика Серафини и Роберто Паломба ще работят съвместно със специалистите и дизайнерския екип на Ideal Standard, с цел да придвижат напред цялостната философия на дизайна на компанията. Първите проекти с италианското студио ще бъдат представени на изложението във Франкфурт ISH през март 2019 година.



Това сътрудничество чудесно се вписва с дългогодишната успешна история на Ideal Standard в иновациите и дизайна, в която са вплетени най-модерните технологии с авангардна естетика, допринасящи за еволюцията в обществото и предопределящи ролята на банята в него. През 50-те и 70-те години Ideal Standard работи с големите дизайнери Gio Ponti и Achille Castiglioni и допринася за развитието на банята от чисто функционална стая до истинско жилищно пространство, което играе важна роля в дома. Днес, тъй като обществото продължава да се развива с невероятни скорости, Ideal Standard иска да гради върху това наследство и да предизвика себе си и неговите дизайнери отново да си представят какво следва. Да се внедрят технологични нововъведения и дизайн от следващото ниво с визия за бъдещето.



"Дизайнерите, с които досега сме работили, издигнаха културата в дизайна на Ideal Standard, оставяйки зад себе си богато наследство на рисунки и архиви", каза Торстен Тюрлинг, главен изпълнителен директор на Идеал Стандарт Интернешънъл. "След като "бяхме възпитани" от тези майстори в дизайна и представящи по света италианския дизайн във всичките му аспекти, то за Ideal Standard можехме да мислим само за Людовика и Роберто Паломба, за да изследваме това наследство и го "преведем" в 21-ви век. Това сътрудничество е крайъгълен камък за Ideal Standard. Ние съобщаваме за създаването на Дизайнерско студио в Милано, с главен дизайнер Роберто Паломба. Простотата в дизайна започва с традицията и завършва с иновацията. И както Роберто казва: „Ние проследяваме нашето минало, за да изковем бъдещето си“.

Торстен Тюрлинг. Снимка: Цветелина Белутова, Капитал

В коментар за това сътрудничество, Роберто Паломба коментира: "Когато нещо е направено правилно, проект с добър дизайн, то надхвърля своята функция и става вечно. Някои от дизайнерските продукти на Ideal Standard, създадени от италианските икони Ponti и Castiglioni, са точно такива примери. Имам привилегията и честта да последвам създаденото от тези италиански майстори и да подкрепя Ideal Standard да продължат това пътуване в дизайна и развитието на иновациите, което още веднъж ще предопределят не само дизайна на банята, а дизайна като цяло."



За Идеал Стандарт Интернешънъл

Идеал Стандарт Интернешънъл е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, в нея работят близо 9 500 души; управлява 16 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световноизвестни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесители, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).



За Людовика и Роберто Паломба

Людовика и Роберто Паломба са международно известни архитекти и дизайнери, които живеят и работят в Милано.
През 1994 г. основават Palomba Serafini Associati, ателието, което разработва архитектурни и интериорни/ индустриални /изложбени проекти по цял свят. В сътрудничество с водещи международни марки са отличени с многобройни международни признания, като например Compasso D'Oro (Италия), Австралийска международна награда за дизайн (Австралия), Награда за добър дизайн (USA), Награда за най-добър интериорен дизайн на годината (САЩ), Icon Design Awards (Мексико), Немската награда за дизайн (Германия), Red dot (Германия), Международна награда за дизайн на Elle Decoration.

 Людовика и Роберто. Снимка: salone2018.kartell 

More All About Life