Следва

На лов: Коледа в Sephora

Как да не изглеждаме като изцеден лимон в лицето след полет със самолет

Слизаме бледи и уморени, кожата е загубила всякакъв тургур, изобщо всички знаем как изглеждаме след полет...

Face преди 5 години

И наистина, пътуването със самолет е истинско изпитание за кожата - ниска влажност, нещо като надземна пустиня, главен виновник за появата на т.нар "сухи бръчки", и едновременно лъщяща кожа, защото вследствие на налягането клетките изпитват кислороден глад, а темповете на циркулация на кръвта и лимфата са екстремно забавени, изобщо тотална щета.

Сега да видим как да си помогнем на път със самолет>>>


Преди полета
Обезателно отказваме всякакъв алкохол /желателно и по време на полета се въздържаме/, защото той извежда влагата от организма. Идеално е да заместим любимата чаша или две червено вино с чай от лайка, а енергийните и липидни запаси на клетките да подсилим с подходящ серум. Важно е да изберем серум, който по структурата си да е по-мазен от обичайния ни крем.

По време на полета
Изключително важно е по време на целия полет да пием вода на малки глътки, като същевременно попиваме кожата със салфетка на всеки три часа. Да се използват термални води и спрейове не е препоръчително - при изпаряването си те лишават кожата от естествената й влага и образуват пелена от соли и минерали, която препятства проникването на влага в слоевете на дермата. По-добре е да нанесем лосион и мъничко мазен крем или серум с дълбоко проникващи свойства, а на устните - задължително! - балсам. Ако полетът е по-дълъг от 3 часа, е добре да сложим шийт маска, както и на всеки половин час да ставаме и заемаме вертикално положение, за да се "раздвижи кръвта".

След кацане
За да заличим признаците на умора, правим регенерираща маска, но преди това повтаряме пълния си ритуал за грижа - серум и мазен крем.

More Face