Следва

Street style вдъхновения: Châle

Pre-Fall 2019: Erdem

Лирическo произведение за изкуството и феминизма...

Runway преди 5 години

Новото предложение на британския дизайнер Ердем Моралиоглу за едноимената му марка, черпи вдъхновение от миналото. Връщайки се назад към ученическия период, Ердем ситуира моделите си в ателие на Кралската академия за изкуства.

Колекцията, представена в артистичен сетъп на творчески процес, разказващ за гръцко-римската скулптура на фона, е главно ориентирана към феминизма и зараждането му в точно тази среда. Моралиоглу е повлиян от Лора Найт, британската художничка и първата дама, академик на Кралската академия.

Разглеждайки влиятелната лейди, креативният изгражда ансамбли с произход от 40-те, спазвайки линията на широките рамене, акцентираната талия, панделките, перата и флоралните мотиви. Множеството поетично разказва за именно този период, красотата на изкуството, стилистично навлизайки във военното поле.

Ансамблите от фини материи са предимно аранжирани в гамата на тъмните сиви, зелени, бордо и черни тонове. Фемино усещането е постигнато с разиграването на нежните сини, розови, златисти и сребърни оттенъци. Лирическият завършек е перфектно представен с вкарването на флоралните деликатни разработки.

Колекцията на Ердем, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.