Следва

Pre-Fall 2019: Calvin Klein 205W39NYC

Уестууд & Тиши = Карирана пънк история с кауза

... с Кейт Мос начело

All fashion преди 5 години

"Тя беше един от първите дизайнери, които ме накараха да мечтая самият аз да стана дизайнер," разказва Рикардо Тиши за една от грандамите на британската мода Вивиан Уестууд. "Тя е бунтар, пънкар и ненадминат британски креативен ум, чийто талант вдъхновява и повлиява множество дизайнери и артисти по целия свят в последните 50 години."

Възпитаникът на Сентрал Сейнт Мартинс (Central Saint Martins College of Art and Design) в него едва ли вярва, че всичко това действително се случва, но вече постигналият своите достижения и успехи Рикардо може само, съвсем заслужено при това, да се радва на колаборацията си с прочутата британска дизайнерка. Колаборативната колекция на Vivienne Westwood & Burberry, която е в продажба от вчера(7-ми декември), ни ентусиазира още със самото си обявяване през юли, може да бъде описана като "брачен съюз" на пънка и наследството; бунтарството и традицията; миналото и бъдещето. Лимитираната серия е сътворена от класически модели, извадени направо от богатия архив на Vivienne Westwood и претворени в емблематичните карета на Burberry. Чудесен пример, за да онагледим описаното е вълненият мини килт, част от шоуто на Вивиан "Англомания" за Есен/Зима 1994-та, в комбинация с копринена риза и същата вратовръзка, която в недалаечното минало за първи път виждаме да носи Наоми Кембъл.

В сърцето на колекцията стои един доста специален тишърт, на който е изобразено ръкописно писмено от самата Вививан, гласящо: "Студената Земя има план да спаси дъждовните гори." Няма как такава мащабна колаборация да мине без още по-мащабна кауза зад гърба си. Продължавайки мисията си да привлече нужното внимание към проблемите с климатичните промени и природните аномалии, колаборацията подкрепя Cool Earth (Студена/страхотна Земя) - неправителствена организация, работеща успоредно с общностите на дъждовните гори, за да спрат обезлесяването им.

Кампанията е заснета от легендарния Дейвид Симс и включва Кейт Мос, Sistren, Ladyfag, Андреас Кронтхалер, както и самата Уестууд. Всички кадри в галерията горе>>>

More All fashion