Уестууд & Тиши = Карирана пънк история с кауза

Уестууд & Тиши = Карирана пънк история с кауза

... с Кейт Мос начело

"Тя беше един от първите дизайнери, които ме накараха да мечтая самият аз да стана дизайнер," разказва Рикардо Тиши за една от грандамите на британската мода Вивиан Уестууд. "Тя е бунтар, пънкар и ненадминат британски креативен ум, чийто талант вдъхновява и повлиява множество дизайнери и артисти по целия свят в последните 50 години."

Възпитаникът на Сентрал Сейнт Мартинс (Central Saint Martins College of Art and Design) в него едва ли вярва, че всичко това действително се случва, но вече постигналият своите достижения и успехи Рикардо може само, съвсем заслужено при това, да се радва на колаборацията си с прочутата британска дизайнерка. Колаборативната колекция на Vivienne Westwood & Burberry, която е в продажба от вчера(7-ми декември), ни ентусиазира още със самото си обявяване през юли, може да бъде описана като "брачен съюз" на пънка и наследството; бунтарството и традицията; миналото и бъдещето. Лимитираната серия е сътворена от класически модели, извадени направо от богатия архив на Vivienne Westwood и претворени в емблематичните карета на Burberry. Чудесен пример, за да онагледим описаното е вълненият мини килт, част от шоуто на Вивиан "Англомания" за Есен/Зима 1994-та, в комбинация с копринена риза и същата вратовръзка, която в недалаечното минало за първи път виждаме да носи Наоми Кембъл.

В сърцето на колекцията стои един доста специален тишърт, на който е изобразено ръкописно писмено от самата Вививан, гласящо: "Студената Земя има план да спаси дъждовните гори." Няма как такава мащабна колаборация да мине без още по-мащабна кауза зад гърба си. Продължавайки мисията си да привлече нужното внимание към проблемите с климатичните промени и природните аномалии, колаборацията подкрепя Cool Earth (Студена/страхотна Земя) - неправителствена организация, работеща успоредно с общностите на дъждовните гори, за да спрат обезлесяването им.

Кампанията е заснета от легендарния Дейвид Симс и включва Кейт Мос, Sistren, Ladyfag, Андреас Кронтхалер, както и самата Уестууд. Всички кадри в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia