Следва

We love: Новата кампания на Слиман за Celine

Dolce & Gabbana - Alta Moda 2019

„China is yesterday. Today is another day ...”

Runway преди 5 години

Това са думите, с които Доменико Долче започва разказа, свързан с новата колекция Alta Moda. Само седемнадесет дни след скандала с отказаното ревю в Китай, дизайнерското дуо Доменико и Стефано, стабилно на крака, представи собствените творения висша мода.

Великолепието на Palazzo Litta, като място за прием на гости, перфектно кореспондира с изисканите визии. Новите дизайни са директна препратка към петнадесетти век и ренесансовото движение. Множеството, озаглавено като Milanese Renaissance, за характерни точки избира помпозен прочит, скулптурална линия, майсторка разработка, много златно и усещане за пищност.

Представените дамски и мъжки ансамбли, изработени от висококачествени тъкани, разказват за прераждането и мощността от това време. Чрез емблематични принтове, бродиранани детайлировки, пера, камъни, перли, грандоманска украса и характерни за периода аксесоари, Alta Moda-та на D&G говори за снобизма и меценатството в периода на олигархското семейство Медичи.

Освен завръщането към историческия костюм, творците обръщат силно внимание и на изкуството от Миланския Ренесанс, взимайки го като ярка характеристика на новата Alta Moda колекция. Хващайки се за емблемите на града, Доменико и Стефано правят препратка към творбата на Леонардо да Винчи, „Dama con l'ermellino”, силно известната „Bacchus and Ariadne” на Тициан, както и „Giovanna Tornabuoni” на Доменико Гирландайо и „Three Graces” на Рафаел. Част от извънземно красивите, ренесансови творби, освен като печат върху визиите, бяха разходени и като рамкирани репродукции.

Безобразно красивото завръщане към Миланския Ренесанс на Dolce & Gabbana, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.