Следва

The Fashion Awards 2018: Кой какво облече

Back from the Stars

Историята на испанския бранд за бижута #UNOde50 е един от най-любопитните разкази, на които сме попадали скоро

All fashion преди 5 години

Истината е, че UNOde50 открадна сърцата ни още със стъпването си на българския пазар миналата година, когато и за първи път ви запознахме с фактите зад името.


Ibiza - е един от най-емблематичните модели гривна на бранда, дизайнът е вдъхновен от остров Ибиса, заради асоциацията с нощен живот и електронната музика, които се зараждат на испанския остров, за направата на това бижу са били необходими, почти две години, за да се достигне максимално удобство, както и този дизайн!
B-12 - пръстен вдъхновен от пироните, испанците вярват че, именно те имат дълбочина и устойчивост, като силата на казаната дума. А дали ще „заковете“ казаната дума, зависи от Вас!

В концепцията си UNOde50 носи специално послание, каращо ни да забравим всичко, което знаем за бижутата дотук и всичко, което сме виждали, носили и докосвали. Брандът провокира да си представим нещо изцяло ново и уникално - бижу, което само ние притежаваме. А фантазиите се сбъдват с точно едно посещение на бутика в Paradise Center, където откриваме именно тези уникати.


„The Crevice” или “Крекинг“ - пръстен, който буквално „разбива“ с дизайна си, всеки докоснал се до него, изпитва необходимостта да го притежава. „Не е необходимо да имаш перфектна форма, за да си съвършен!“

Изработена изцяло на ръка, селекцията включва бижута, часовници и аксесоари за жени и
мъже, а както самото име загатва - всяко едно тях съществува в едва 50 бройки.



Първоначално UNOde50 (едно от 50) произвежда наистина по 50 бройки от модел, но днес, благодарение на голямото си разрастване, моделът е променен от производство на лимитирани серии от определени модели, чиито бройки са 50 за цял свят, а всяка една от тях бива персонално номерирана.


Dragonfly- колието е символ на новото начало и свободата на духа. Водното конче е един от главно присъстващите елементи в UNOde50!

Днес UNOde50 може да се похвали с почитатели на по-добрия вкус от цял свят, както и присъствие в над 40 страни и повече от 100 бутика в най-големите мегаполиси - Мадрид, Рим, Лондон, Париж, Милано, Берлин, Ню Йорк, Маями, Токио, Москва, а отскоро вече и София.

Специална идея се ражда през недалечната 1996-та година в Мадрид, Испания, когато група дизайнери решават да преразгледат бижуто като концепция и да създадат дизайни, несъществуващи до този момент. Дързостта, креативността, както и елементът на изненадата, криещ се в това, че всяко бижу е неповторимо, влизат в ролята на безспорен хайлайт в ДНК-то на марката и до днес. Силата на дизайна наблюдаваме и в самата специфика на бижутата, които макар и с подчертано бохо усещане, остават отворени за безброй стайлинг интерпретации от всякакво естество. От това им качество се възползваме и ние днес, отдавайки се на няколко приятни часа снимки в компанията на красивите дизайни на UNOde50, с чиято помощ търсим и преоткриваме себе си>>





Колекция „Océano” е вдъхновена от дълбините на необятния океан и тайнствеността на морското дъно. Цялата колекция е осеяна с цветни кристали, наподобяващи ракообразни черупки и “морски съкровища”!




Колието Osiris е вдъхновено от митологията! Озирис или още Узирис е гръцкото име на божеството Озар, наричан също и доброто същество. Колието символизира добротата и блясъка!






Перлите на UNOde50, са изцяло изработени от черупките на миди Сен-Жак, както знаем перлата е едно от най-старите познати бижута. Легендата разказва, че перлите са били носени от Афродита, богинята на красотата, и Венера, богинята на любовта. Римляните считали перлите за символ на богатство и добро социално положение. Докато, в Китай те символизират мъдрост и светлина.


До днес се смята че, перлите имат успокояващ и смиряващ ефект върху ума и емоциите. Затова и естествените перли на UNOde50, са доста по-обемни, като размер. Идеята е те да даряват собственика им с красота, любов, мъдрост и богатство!





Освен на място в Paradise Center, откриваме всички актуални колекции на бранда и на unode50.com


Бронз топ Marella
Блейзър Marella
Рокля Marella
Пуловер Marc Cain, всичко от SHOP MDL

Фотография: View Sofia
Стайлинг: Габриела Желева
Грим и коса: Vogue Vision
Модел: Ава Ivet Fashion/MA

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.