Следва

Ida Corr идва с Fedde Le Grand за Коледа в двореца

JEREMY? с песен на български

В дует с Кирил Маричков...

Music преди 5 години

Инди-рок групата отговаря на въпроса, който всички задават, и за първи път издава песен на роден език. Концерт-представянето е в Клуб Терминал 1 на 15 декември.

JEREMY? винаги намират начин да бъдат изненадващи. С огромно внимание и високо ниво на отговорност превръщат инди-рока в България от ниша в популярна музика. Два изключително успешни албума по-късно и една завършена глава от новата история на българския рокендрол, подписана с тяхното име, групата е готова за предизвикателството – за да бъдеш разбран от всички и за да спечелиш сърцето на всички българи е нужно да пееш на майчиния ни език. На 15 декември, събота, с концерт-премиера в столичния клуб Терминал 1 ще бъде представен съвместния сингъл на JEREMY? и КИРИЛ МАРИЧКОВ„Не си сам“.

JEREMY? не изневеряват на стила си – смисълът на текста, както повечето от тези на английски език, е дълбоко социален, бунт срещу „сега“, независимо дали е вътре в себе си, дали говориш на ближния си или гледаш към другите. Част от това социално послание е и приемствеността между поколенията, различните и различността като цяло. За това групата решава да потърси подкрепление и излиза с тежка артилерия - човекът, дал началото на рока в България, който е слушал и пеел песни на английски език преди всички – КИРИЛ МАРИЧКОВ.

JEREMY? си остава същото нещо. Не сме променили визията, идеите си и мечтите. Разбира се, че можем да правим песни с български текстове, но не и само защото някой ни казва, че трябва. Отдавна обаче, ни гложди въпросът за повече толерантност и приемственост между хората в България. Искахме да го поставим ясно и решихме да направим дует, който да бъде на български език. Първият, за който се сетихме, е Кирил Маричков. Това, че той се съгласи да направим тази крачка заедно означава всичко за нас!” – казва Ерсин, певецът на JEREMY?.

През последните няколко години КИРИЛ МАРИЧКОВ е част от супер-групата “Фондацията”, която се радва на изключителна любов от страна на публиката. Никой не може да забрави великата, над 50-годишна история на Щурците, в която Кирил Маричков е фронтмен, басист, певец и основен композитор. В списъка на създадените от него песни са хитове като „Рок в минало време“, „Вкусът на времето“, „Конникът“, „Клетва“, „Вълшебен цвят“. Вероятно за повечето хора в България Щурците са „най-влиятелна българска рок-група на 20 век“.

Както винаги, изборът на JEREMY? за следваща стъпка не е случаен и почти сигурно е, че най-новият им дует на български език ще ти хареса. “Не си сам” идва да ти каже буквално това, идва да достигне до всеки и да го събуди от вялата дрямка на ежедневната самота в мислите.

Билетите за концерта на JEREMY? на 15 декември, със специалното участие на живо на КИРИЛ МАРИЧКОВ, са вече в продажба в мрежата на Eventim.bg. Цената им е съвсем достъпна – 10 лв. на предварителна продажба, 12 лв. на самата дата и на място. Каси: щанд EVENTIM - ул. "6-ти септември", Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, Български пощи, Строежа, Вастелс България, Каса Арена Армеец, Технополис, Duende Travel София, книжарница „Бард“, книжарница „На спирката“, както и онлайн през сайта на компанията. Броят на билетите е силно ограничен, поради което се препоръчва възможно най-ранното закупуване!

***

Линк към страницата за закупуване на билети:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/jeremy-kiril-marickob-sofi-klub-terminal-1-1093073/performance.html 

More Music