Следва

"Сако с големи ревери и диамантени долари по тях..." Мила Роберт vol.1

Профил/Анфас: Хипнотичните "HYPNOTIC"

Ако цигулката, виолата и виолончелото не могат да изразят себе си без струни и лък, без какво не могат господарките им?!

Interviews преди 5 години

Те са чаровни, загадъчни, секси и талантливи! Всичко, което трите дами докосват, виждат, чуват и създават, е музика. Не могат да избягат от късмета и дарбата си да са обичани и талантливи. Те са една флагрантна личност, когато творят музиката си, и безспорно разноцветни персони в личен аспект.



Срещаме ви с момичетата от хипнотизиращото артистично явление с цигулка, виола и виолончело HYPNOTIC. Мария, Бистра и Марина са наистина завладяващи и подлудяващи с желанието си да разчупват музикалните рамки в кросоувър стила в класиката, особено когато изпълнението им е на живо. За слушащите и гледащите, всеки допир до музикалните им инструменти е настръхващо и неповторимо усещане.



Групата е основана през 2007 г. от Мария Новева – цигулка и Марина Хинова - виолончело, към които впоследствие се включва и Бистра Копринкова с виолата си. В репертоара им се включват емблематични световни произведения, като “5-ата Симфония” на Бетовен в диско версия от 70-те, “Либертанго” на големия майстор Астор Пиацола, “Legend of Asturias” на испанеца Исак Албениц, “Sway” на Pablo Beltrаn, вълнуващата фолклорна песен “Едерлези”, „Bubamara” от “Черна Котка, Бял Котарак” и много други, които ги правят желани изпълнители за всяко събитие, на което вкусът и музиката имат значение. Много известни български поп-изпълнители ги канят като специални гости в свои проекти, а момичетата са концертирали на музикалните сцени по цял свят.



Днес, обаче, ще се срещнем с тях, за да си говорим не за музиката на HYPNOTIC (простосмъртни сме – простете ни!). „Просто“ ще се видим с Мария, Бистра и Марина и ще си побъбрим за желанията им, за малките неща от живота и ще опитаме да ги видим през техните очи и опознаем под друг ъгъл.
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
 

 V.S.: В лицето на HYPNOTIC виждаме?

Мария: Хипнотизираща съвременна класика.
Бистра: Сбъдната мечта.
Марина: Красива музика, изящество и стил в лицето на скъпи приятелки.

V.S.: А в профил се крие?

Мария: Усмивка и отдаденост.
Бистра: Много труд, хармония, семейство.
Марина: Просто Марина.

V.S.: Какъв е ликът на Мария/Бистра/Марина?

Мария: Бистра е винаги усмихната и позитивна, тя е сърцето на всяка компания. Говори бързо, мисли бързо и има отговор на всеки въпрос. Марина е спокойна, всеотдайна и с душевното си равновесие създава мир около себе си. Знае, че монетата има две страни и винаги се опитва „да влезе в обувките на другия“.
Бистра: Мария е абсолютен перфекционист! Това момиче притежaва много и различни супер сили! Марина е чар, доброта, пример за подражание!
Марина: Мария е мечтателка, която с упоритост и талант успява да сбъдне мечтите си. Бистра е очарователна и борбена, а с медения звук на виолата и прекрасното „Р” омайва наред. 

V.S.: А какво неочаквано да очакваме от всяка?

Мария: Бистра с чара си и заразителния си смях може да ви остави без дъх! А в нежния силует на Марина се крие един изключително силен и разумен човек.
Бистра: Мими е крехка външно, но това е само за заблуда на противника! А Марина е кипяща емоция!
Марина: Мими няма да мигне цяла нощ и на сутринта ще ни се похвали, че е готов аранжиментът на новото ни парче. Бис ще се разсмее с невероятно заразния си смях на най-неподходящото място... и така 10-15 минути за всички ни.

V.S.: Вивалди е споделил вдъхновението си през XVII-и век, а вие как усещате и какво ви носят четирите годишни времена?

Мария: Всеки сезон, който не е лято, ми носи носталгия по лятото. Лятото е моят сезон – безкрайното море, слънце, вдъхновение, пътешествия. Зимата ми е най-носталгично, но пък дните около Коледа са едни от най-топлите и безценни семейни моменти за мен.
Бистра: Лятото е моят сезон. Въпреки че съм родена през есента, лятото е времето, в което се чувствам много в свои води. Най-често тюркоазено сини. :)
Марина: Най-обичам пролетта. Не е твърде горещо, a и не зъзнем, както през зимата. Сезонът с абсолютен баланс, който свързвам и с новото начало!

V.S.: Ако цигулката, виолата и виолончелото не могат да изразят себе си без струни и лък, без какво не можете вие?

Мария: Със сигурност без музика не мога да съществувам. Тя е неразделна част от ежедневието ми.
Бистра: Не мога да спра да жестикулирам. Разказвайки каквото и да било ( а аз много говоря), не спирам да ръкомахам. Идеална съм за регулировчик!
Марина: Без музика, разбира се!

V.S.: С кое музикално произведение се олицетворявате и защо?

Мария:
Невъзможно е да се олицетворя с едно произведение! И все пак, първите, за които винаги се сещам, са Jean Sibelius, 1-ва част от концерт за цигулка в ре минор – това е най-любимото ми класическо произведение. Тази нежна, романтична, мечтателна, с нотки на носталгичност тема в цигулката резонира абсолютно с моите душевни струни. И Michael Jackson! Не е възможно да избереш и да посочиш една негова песен… За мен той е олицетворение на думата „Артист“, какъвто можем само да си мечтаем да бъдем!
Бистра: Oblivion на Piazzolla. Не съм тъжен човек, но това произведение винаги ми е въздействало по необикновен начин.
Марина: И на мен ми е трудно да се определя с едно единствено произведение. Може би “Лебедово езеро” на Чайковски, но не толкова със сюжета на балета и омагьосания лебед, колкото с чувствената и нежна музика на Чайковски.

V.S.: Един „обикновен“ ваш ден задължително започва с, минава през и завършва в?

Мария: Всеки мой ден зависи изцяло от графика ни с Хипнотик. Нямам постоянни ритуали за деня. Единствената константа е, че пропускам закуската и ставам около 12 ч. на обяд, ако телефона не ме събуди по-рано. Старая се да не влизам в монотонен режим, защото еднообразието много ме отегчава.
Бистра: Денят ми започва с около 6 аларми, преминава през репетиции, много мейли и телефонни разговори и завършва с чаша хубаво вино.
Марина: Започва с ароматно кафе, минава през тичане по детските площадки с дивия ми малчуган и завършва с чаша вино в уютна обстановка.

V.S.: Не ви достига още малко време за…?

Мария: За композиране на авторски произведения.
Бистра: Сън!
Марина: Излежаване в кревата.

V.S.: Бихте искали да можете да…?

Мария:
Да се телепортирам и с едно щракване на пръстите да мога да отскачам до някое по-топло място с бял пясък и тюркоазена вода.
Бистра: И аз бих искала да мога да се телепортирам!
Марина: Да правя чудеса!


V.S.: Когато порасна голяма, ще стана…?

Мария: Надявам се да не порасна!
Бистра: Ще го мисля, като стане!
Марина: Като малка много исках да стана пилот и да управлявам самолет... Докарах го единствено до гост в пилотската кабина на 5-годишна възраст, дестинация София - Варна.

V.S.: Пожелайте нещо на нашите/вашите приятели/фенове!

Мария: Пожелавам ви да мечтаете непрекъснато и да се хвърляте смело във всяко нещо, което наистина искате да постигнете!
Бистра: Наближава Коледа - бъдете здрави, правете добрини, без да очаквате каквото и да било в замяна. Добротата се възнаграждава!
Марина: Да сте най-вече здрави, да сбъдвате мечтите си и да слушате хубава музика!


Можете да следите емоциите на HYPNOTIC и в Instagram, заради споделените моменти. 
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Поверихме доброто си настроение с прекрасните момичета "в ръцете" на Huawei! Снимките са толкова на изключителния китаец, колкото и наши. Благодарим!

More Interviews