"От Париж до Питсбърг": Рейчъл Броснахан за климатичните промени

Премиерата е на 16.12.от 18ч. по National Geographic, а филмът е продуциран от Radical Media в партньорство с Bloomberg Philanthropies...

Носителката на множество награди, актриса и активист Рейчъл Броснахан, звезда от хитовия сериал The Marvelous Mrs. Maisel, влиза в ролята на разказвач в премиерния документален филм на Bloomberg Philanthropies за климатичните промени „От Париж до Питсбърг“. Филмът ще бъде излъчен по National Geographic на 16.12. от 18 ч. и е продуциран от Radical Media в партньорство Bloomberg Philanthropies.

„От Париж до Питсбърг“ показва неуморните усилия на хората, които се борят с най-суровите заплахи на климатичните промени в собствения си „двор“. На фона на дебата за енергийното бъдеще на Съединените щати и стряскащото решение на администрацията на Тръмп да напусне Парижкото споразумение за климата, филмът показва какъв е залогът за отделните общности и вдъхновяващия начин, по който те реагират.

На последните награди „Еми“, Броснахан, която е посланик на „Глобъл Ситизън“, работила е за справяне с бедността и е участвала в инициативи за повишаване на избирателната активност, използва речта си, за да насърчи зрителите – „гласувайте, излезте и доведете приятел до урните“.

„От Париж до Питсбърг“ поставя под светлината на прожекторите много забравени общности и хора, засегнати от климатичните промени в страната. Говори за решенията – как можем да се борим с тези промени и да намалим изпусканото от нас количество въглерод в атмосферата“, заяви Броснахан. „Горда съм да съм част от този остроумен и силен документален филм и приветствам активния подход на Bloomberg Philanthropies към проблема засегнат в този проект. Трябва ни значима промяна.“

„От Париж до Питсбърг“ изследва напълно реалните социални и икономически последици от катастрофите, причинени от климатичните промени. Филмът разказва истории за възстановителни дейности и устойчиви решения, свързани с климата, както и за новаторските усилия за намаляване на въглеродните емисии. Представя градове, щати, компании и граждани, които сами предприемат действия пред лицето на правителственото бездействие.

На преден план е Питсбърг, процъфтяващ град, някога разчитал на въглищата. Когато президентът Тръмп обяви оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата, кметът на Питсбърг Бил Редуто не го последва. Вместо това, той и градът му потвърждават ангажимента си към амбициозните цели за енергийна ефективност. Историята на кмета Редуто и Питсбърг е един от многото примери за смела лидерска позиция по отношение на икономиката и климата.

„Америка не се отдръпва от климатичните действия – това е силното и ясно послание на „От Париж до Питсбърг“, заяви Катрин Оливър, изпълнителен продуцент на филма и директор в Bloomberg Philanthropies. „А кой би могъл да изведе това послание по-добре от Рейчъл Броснахан, която е пример за подражание с напредничавото си мислене и своята ангажираност. Щастливи сме, че тя ни зае силния си глас и дух на активист за този проект.“ Оливър обясни още, че Bloomberg Philanthropies трайно вярва в историите, които ни образоват – в силата им да променят мисленето и да запалят искрата на положителната промяна. Ето защо създаването на филми се е превърнало в ключова част от тяхната стратегия.

„От Париж до Питсбърг“ е продуциран от компанията RadicalMedia, печелила „Оскар“ и „Еми“, в партньорство с Bloomberg Philanthropies. Режисьори на филма са носителите на наградата „Еми“ Сидни Бомонт и Майкъл Бонфилио. Бомонт е също така и продуцент на филма. Изпълнителни продуценти са номинираният за „Оскар“ Джо Бърлинджър, Джон Камен и Катрин Оливър. Копродуценти са Линдзи Файърстоун и Кейти Дън. Анта Уилямс от Програмата за околна среда към Bloomberg Philanthropies е консултант-продуцент.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.