Следва

Me and my beauty Christmas me vol.2

Портретът на DermAbsolu с подпис от Avène

<<БЪДЕТЕ СЕБЕ СИ, ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ВЕЧЕ СА ЗАЕТИ>>, казва Оскар Уайлд...

Face преди 5 години

Илюзията за вечната външна младост е част само от романа на Оскар Уайлд "Портретът на Дориан Грей" - в живия живот нещата се случват по друг начин. Нямаме вълшебен портрет, който да старее вместо нас. За сметка на това животът рисува своите отпечатъци - спомени, усмивки, сълзи, преживявания, загуби, раздели, победи и радости върху самите нас - живото платно.



Оставя малки бръчици около очите след едночасов необуздан смях, описва тънка линия на челото, след всяка мимика, породена от радостта в очите на близките ни, очите се уморяват от безсънна вечер, посветена на танци, появяват се малки лунички - по една за всеки безгрижен плажно-пясъчен ден - за спомен от слънчевите лъчи. И вие наричате това стареене? Ами не, това е животът. 




В най-красивата му, прекрасна, изпълнена със спомени, осмислена от хора и моменти, уплътнена със смях и сълзи форма. Ако следваме примера от "Портретът на Дориан Грей", представете си го така: на 17 (условно) портретът ни изглежда безупречен, чист, гладък, неопетнен, но и необигран, необживян, неизживян. На 47 (отново условно) картината е плътна, говори и разказва за всичко случило се през 30-те години, в които се е променила. Стареенето е необратим процес, естествено продължение на живота, неизбежна част от жизнения път, а защо се страхуваме от него? Заради двете бръчици в повече ли? Нека се научим заедно да им се радваме.

Всяка възраст идва със своята собствена красота и всяка модерна жена трябва да е наясно с факта. Грешно е красотата да се бърка с младостта - човек е толкова красив, колкото и душата му и млад - колкото душата му - това е единственото общо. Освободената от собствените си ограничения, съвременната жена гордо застава зад убежденията си и много ясно знае какво иска и как да го постигне. Подкрепена от всички тези качества, една дама на 50 няма как да не сияе със същата сила, че даже и повече, отколкото на 20. Да не забравяме, че възрастта е най-общо казано състояние на духа, а в каква форма ще е той, зависи само и единствено от нас. Крайно време е, независимо дали сме на 23, 35, 73 или 51, да определим ясно целта си занапред: да се борим не срещу признаците на стареене, а за това да остаряваме все по-грациозно и с гордост; да приемаме малките отпечатъци на времето като доказателства за въртележката на живота, изпълнена с онези моменти с разнообразие от моменти и емоции.
 

Подобно на нашето алтернативно тълкувание на страеенето, но подкрепено с дългогодишен опит в сферата и милиони изследвания, от Дерматологични Лаборатории Avène постигат едно още по-дълбоко разбиране за процеса на стареене, твърдейки, че съществува омагьосан кръг между клетъчното страеене и микровъзпалението. Далеч от литературното ни сравнение с романа на Оскра Уайдл, някъде върху лабораторното стъкълце на някой високотехнологичен микроскоп се разкрива билогичната тайна на стареенето - от Avène могат да свидетелстват за съществуването на взаимовръзка между микровъзпалението - възпалителен процес на микро ниво, който е развива невидимо във всички органи, включително и кожата - и физиологичното стареене на клетките, още познато като клетъчно стареене. Това оказва влияние върху обновяването на епидермиса и повлиява структурата на дермата - по този начин всички признаци на стареене са подсилени: промяна в обема на лицето, отпускане на кожата, липса на подхранване; кожата става по-тънка и нееластична, бръчиците стават по-изявени, а тенът - посърнал.

Предпочитаме украсителните щрихи върху лицата ни да са нанесени от макар не особено меката четка на живота, отколкото от влиянието на външни фактори, които дори няма как да романтизираме. Друго качество, присъщо на всяка съвременна жена с отворено съзнание, е че полага грижи за себе си независимо че не е на 20. От Дерматологични Лаборатории Avène освен сурови факти, разработват и уникална формула - комбинация от активни съставки за видими резултати - в подкрепа на теорията ни за грациозното и красиво остаряване обаче без намесата на "бонус" отежняването от страна на външната среда.
 

DermaAboslu не е вълшебен портрет като на Дориан нито магическа четка, но ни стига, че серията е ефикасна - все пак, като всички модерни жени, не вярваме в измислици, а само в това, което ни се показва нагледно. Кожата се стяга, уплътнява и се изпълва с жизненост; контурите на лицето са оформени, обемът - ребалансиран и тенът е по-свеж.

Точно както във всеки добре работещ механизъм и в DermaAboslu на Avène за всяко действие си има пряк виновник: маслото от жожоба осигурява незабавно усещане за комфорт, а кожата остава гладка и ефирна; нежният и деликатен аромат на серията събужда сетивата с нотки от жасмин, виолетки и роза, повдигнати от наситения аромат на мускус и кашмирено дърво.

Новата серия олицетворява иновативност и висока ефективност и превръща грижата за кожата в същинско изкуство. Сутрин и вечер бюти ритуалът DermaAboslu е един искан и изискан момент на благоденствие в 4 стъпки:

1. Ревитализирне с фундаментален серум. Звездният продукт на серията идва с цел да уплътни, тонизира и направи кожата сияйна; нанасянето му (задължително сутрин и вечер) е по-лесно от детска игра благодарение на високотехнологичната опаковка: капкомер, който се захранва автоматично, за да осигури идеалната необходима доза.

2. Уплътняване с фундаментален дневен крем с кадифена текстура и деликатно ухание, дневният крем уплътнява кожата, която става по-гладка, стегната и изпълнена с обем. + Защитен и уплътняващ тониран крем SPF30 с нежен цвят и деликатен аромат. Тази грижа с ефект "здравословен тен" е подходяща за всеки тип чувствителна кожа и прави тена по-красив. Слънцезащитният фактор SPF30 предпазва от вредното въздействието на UV лъчите.


3. Възстановяващ комфорта нощен балсам. С подобаваща за балсам богата текстура, кремообразна и с лек аромат - оставя усещане за регенерирана и интензивно подхранена кожа. Нощ след нощ, планът за по-сияйни изпълнена с жизненост кожа се преизпълнява на 100%.

4. Ревитализиране на околоочния контур с подмладяващ околоочен крем. Last but not least: продуктът придава блясък на очите веднага при нанасяне благодарение на металния масажиращ апликатор с охлаждащ ефект; не съдържа аромати и оцветители, а намалява подпухването и тъмните кръгове и изглажда очния контур.

More Face