Следва

Тези са любов: Джейсън & Лиса

Simple pleasures: Eдна Деница и 24 блини

Една Деница, няколко яйца, брашно и чинии, пълни с блини след това.

Food преди 5 години



Така започва този вкусен разказ, посветен на простите удоволствия, миксирани от малко, но отлично сготвени продукти, плюс добър вкус, сръчни ръце, опит в детайлите и страхотен стил. 



За осъществяване на предколедната си идея избираме любимото си, много елегантно място на самия ръб на Южния парк, което ни идва винаги първо на ум, когато сме в настроение за кулинарни развихряния - Miele Experience Center. Преди известни седмици с Деница, жена с фин усет към добре приготвената, изящно поднесена и умопомрачително вкусна храна, готвихме заедно за една пищна UNprivate dinner и ни се получи вълшебно.  



Днес, chef-престилката "слага" отново Деница, и, защото ни е Коледно и много празнично, пък нямаме време, пък искаме да сме слаби, и същевременно сме умрели от глад, но изобщо не ни е в стила да се нахвърлим на каквото и да е... готвим малки, нежни и съблазнителни блини в една чудовищно стилна и услужлива, безкрайно красива кухня, пълна с уреди Miele, разбира се.  



Преди да уточним, че след готовност, обезателно прибавяме към малките славянски бухтички качествено Prosecco, обръщаме внимание и на факта, че хапчиците са харесват на малки и големи, лесни за приготвяне са, и много, много приятни за украсяване и поднасяне. 



Следват рецептата плюс продуктите, и Action!









*пропорциите при блините са важни, затова запомняме:
едно яйце, чаша прясно мляко, чаша брашно, лъжичка бакпулвер и щипка сол. За повече, съответно удвояваш, утрояваш и т.н. Разбива се яйцето, добавя се млякото, после сухите съставки. Пържат се в незалепващ тиган, по чието дъно сме минали леко с бучка масло. 





*за топинга в този конкретен случай:
1 заквасена сметана, пушена сьомга, краставица, див лук или копър, лимон, пъдпъдъчи яица. Сметаната се овкусява със сол и черен пипер, намазва се върху всяка блина, отгоре добяваме сьомга/краставица/копър/лимон. Малките яйчица от пъдпъдъци довършват всичко.    








(яйцата се приготвят във вряща вода за 3 минути от момента на завиране на водата)

*за перфектното приготвяне:
индукционен готварски плот Miele с интегрирано отвеждане на изпаренията плюс 30 минути време за работа по блините и още 10 - за украсяване 










Като благодарим горещо за великолепното изживяване в кухнята на Miele, и на любезните домакини от Yummy cooking,  обобщаваме - празниците са за това да си правим подаръци - на себе си и на всички, които обичаме. Затова, от блините, през приятелското споделяне на чаша вино до чисто нова печка, например, са малките Коледни осъществявания, за които си струва всеки ден преди това.

И след това, разбира се.

Весела Коледа! 


More Food