Следва

Breathtaker: Ботуши Dior

Labels: Скъпоценните вкаменелости на Анди Фароу

Анди Фароу е един от успешните примери за това, докъде може да доведе нездравият ни интерес към нови, свежи и...

All fashion преди 14 години

Анди Фароу е един от успешните примери за това, докъде може да доведе нездравият ни интерес към нови, свежи и почти новооткрити таланти на знайни и незнайни артисти, които са изложили произведенията си из интернет пространството.

И така, след едно такова минимално обхождане, случайно се натъкваме на този абсолютен майстор в рафинирането на материал, трудно поддаващ се на обработка, и, разбира се, наш фаворит сред огромен брой дизайнери на бижута. На фона на непрекъснато излюпващите се артисти-еднодневки, този показва висок стил на работа, класа и уникален перфекционизъм, що се отнася до изработката на тези силно индивидуални аксесоари.

Шапка му сваляме, а заедно с това ти предлагаме да се потопиш в малка част от магията на неговия свят, в който очевидно главна територия заемат скъпоценните камъни и кристалите като един неувяхващ атрибут на всяка съвременна жена.



Анди е перфекционист и като такъв детайлизира своите творения до степен на изключително съвършенство. И е кич, и не е, защото както хората, родени със специфичен усет за стил, успява някак между другото да еклектира всяка своя вещ по себе си.



Атакува пространството с геометрията на своите творби и многостранните им образи. Така, бижутата му се превръщат във форми, конструирани по начин, който предполага намесата на въображението - на пръв поглед - гривна, на втори - обеци и евентуално брошки, а защо не и колие.

От тиари, кристални пагони и маски, до наглед по-ежедневни украшения. Казано с две думи, английският бижутер не е хапка за всяка уста, но пък безспорният факт, че в бижутата му намираме отражение на вътрешни състояния, е достатъчна презумпция за инвестицията, която правиш, купувайки си ги.



Работил първоначално за Erickson Beamon, което се оказва и драматичният обрат в кариерата му, а по-късно и за имена като Anna Sui, Oscar de la Renta, Donna Karan, Vivienne Westwood и Swarovski, Анди Фароу е по-скоро приятен ексцентрик, чрез който за пореден път преоткриваме уж ограничените откъм визуални интерпретации възможности на камъка и метала.

След години на усърдна работа и доста натрупан опит, в кратката си автобиография, състояща се от едва няколко изречения, талантливият англичанин започва с “ Аз създавам неща от метал и кристал и това ми харесва”. Както и на нас впрочем.

Разгледай още снимки на http://www.flickr.com/photos/andyfarrow/.

 

More All fashion