Следва

Само за Фенове!

Метрополис представя Кокуун в събота

Тази събота зала 4 на Интер Експо Център ще обгърне в уютен пашкул от страхотна музика и визия всички почитатели на електронната музика...

Music преди 5 години

Титаните от Метрополис, обединени с “папа Свен”, са ни подготвили своето последно и може би най-амбициозно събитие за 2018 година.

А ето и няколко причини, поради които сме сигурни че ще напълните телефоните си със снимки, сърцата с невероятни емоции и разбира се, ушите с нечовешки добра музика:

Свен Вет - човекът електронна музика, артистът, осигурил възможност за изява на голяма сцена на 90 % от днешните техно звезди. Неговата страст към музиката, усет за бъдещето, и невероятна харизма са нещата които го издигат на пиедестала като една от основните фигури, които определят облика на електронната музика и нейното развитие за последните 30 години. Свен е основният виновник за техно революцията започнала в клуб Дориан Грей във Франкфурт и неочаквано за някои но не и за него разпростряла се като горски пожар по целия свят. Самият той минава през няколко трансформации – от поп звезда с групата OFF, през главен апостол на Гоа транса от началото на деветдесетте години, до ракета носител на техно музиката на Белия остров (Ибиса)в началото на новото хилядолетие. Именно от култовото му парти Кокуун тръгна световната кариера на артисти като Ричи Хоутин, Адам Беер и Рикардо Вилалобос. За това и той напълно заслужено получава прозвището “папа”, както и признанието на всички, че без него, техно музиката нямаше да бъде същата. Но Свен нямаше да е Свен без най-важните качества, които го държат на върха вече повече от 30 години – невероятно ухо за нова музика и гигантски топки, за да я пуска. Репликата му – “Все някой трябва да пуска новата музика” е написана със златни букви в историята на техното.

Маурицио Шмитц - артистът, който преплита в себе си сицилианска страст, примесена с немско техно. Роден в Германия, но с италиански корени, той не спира да радва своите фенове с екпериментите си. Преминал през всички елементи на един клуб и то едновременно - от миялното, през създаването на събития, до излизането на сцената, той е едно от онези имена, за които спокойно можем да кажем, че може да направи всичко, което му хрумне и то ще пожъне огромен успех. С дългогодишните резиденства в различни клубове в Бон, Хамбург, Мюнхен, Франкфурт, до създаването на неговия “Мауромузика” през 2004, той е истинското превъплъщение на успеха. От диджей, през мениджър и промоутър на събития, той не случайно в момента е дясната ръка на Свен Вет - едно партньорство, което не се очаква да приключи скоро.

Иларио Аликанте - италианската фурия и една от перлите на Кокуун. От началото на своята кариера на крехката 15-годишна възраст, през 2003 до сега, Иларио покорява световната сцена със своя чар и неоспорим талант. След редица участия в клубове по целия свят, неговият талант бива забелязан от Свен Вет, който му предлага да стане неразделна част от семейството на Кокуун. Успехите, които жъне на световната сцена и музиката, която издава, абсолютно заслужено му отрежда позицията на вече шлифован диамант за организацията. Българските фенове успяха да го видят и чуят като част от изданието на “Хироус Тотал 2” на Метрополис през април тази година.

Декорите и видеото на Дъб Вижуалс. Португалското студио за дизайн си сътрудничи с Кокуун от няколко години и е отговорно за най- запомнящите се картини от партитата им по света. Кокуун в събота идва в цялото си великолепие, което да този момент е показвано само в Амстердам и Меделин (Колумбия). Открехвайки завесата, ще споделим, че комбинацията между гигантски екран, декор и 3D анимация е нещо, което няма да видим друг път на парти у нас.

Последната причина, но определено не и на последно място е, че редом с официалните гости за вечерта, ще успеем да чуем и селекцията на основоположниците и виновници за съществуването на електронната музика в България, а именно Стивън, Иван(Смърф) и Ясен Петров. Тримата неведнъж са доказвали на българската публика своите качества, като диджеи, но и са хората, благодарение на които в последните 20 години имахме възможността да видим на родна земя повечето от величията от световната електронна сцена.

P.s. Това, което отличава съботното парти от всички останали е че на него си дават среща вече поколения от почитатели на техно музиката – от тези, които започнаха пътуването си в една мразовита ноемврийска сряда вечер в зала Фестивална преди 20 години, до тези, които правят първите си стъпки из тази необятна вселена, в която Папа Свен е една от най-ярките звезди.

Почти всичко за събитието можеш да научиш тук

Билети тук

Началото е точно в 22:00, мястото – 4 зала на Интер Експо Център София

More from View Sofia

More Music