Какво се случва с организма, когато ядем лимони - 13 точки по случая

Какво се случва с организма, когато ядем лимони - 13 точки по случая

Когато животът ви поднесе лимони, направете си... детокс.

Точно така би следвало да звучи старата поговорка, защото, кисели, горчиви и високо киселинни, те не представляват алтернатива на леко хапване, каквото сме свикнали да влагаме в това понятие. Те обаче са пълни с витамини и антиоксиданти, което ги прави едни от най-здравословните плодове на планетата.

Независимо че този плод се преглъща по-лесно, разреден с вода и посипан обилно със захар, лимонадата не е най-доброто нещо за организма ни. За късмет, има по-подходящи, в смисъл на здравословни начини да да радваме на жълтата му хубост: изстискан един лимон в чаша гореща или студена вода, както и фреш от лимон върху салатата, или пък настъргана лимонова кора за свеж лимонов финиш. Целият плод - от кората до месото е добър за нас, да видим защо.

1. Изглеждаме по-млади

via GIPHY

Излишно е да се хвърлят пари по скъпи кремове за лице или спа-процедури - добавянето на малко лимон към ежедневното меню е всичко, от което се нуждаем за блясък. Според проучване на The American Journal of Clinical Nutrition, високото съдържание на vitamin C в лимоните затруднява образуването на бръчки и дехидратацията, а именно това са двата най-видими признака на стареене. Тъй като един единствен лимон съдържа около половината от необходимата за организма дневна доза витамин С, редовното хрускане на лимони ще ви направи безсмъртни... или поне да изглеждате много добре.

2. Край на високото кръвно

via GIPHY

Високото кръвно налягане може да доведе до бъбречна недостатъчност, сърдечен удар и инсулт.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.