Следва

Street style вдъхновения: Let me be your Teddy Bear

Г като гаф: Руски свещеник прегреши с Gucci и Vuitton

green Gucci suit, green Gucci suit...

All fashion преди 5 години

Forgive him Father for he has sinned. Очевидно монограмите на Louis Vuitton и емблематичните увиващи се една около друга змии на Gucci предизвикват неистови желания за притежание (и грях) не само у нас, простосмъртните - мъжете, посветили се на божествените дела, също не могат да устоят на притегателния чар на това да притежават statement аксесоар или украсени с лого джапанки. Представяме ви Виачеслав Баскаков - руски ортодоксален свещеник - който тази седмица беше публично порицан от Църквата за харченето на нескромни количества финансови средства за дизайнерски облекла. Съгрешил с Louis Vuitton, Gucci и Supreme, Виачеслав дава едно съвсем ново значение на популярния американски израз swag Lord, все пак имайки предвид длъжността му на помощник на Бог.

Въпреки че инстаграм профилът на Баскаков беше изтрит непосредствено след скандалните разкрития за модните похождения на свещеника, брой скрийншотове са публикувани в The Moscow Times, включващи всичко - от иконичния за Gucci, модел Dionysus с дръжка от бамбук, и кубинки от същата серия, до цялата класическа монограмна серия на Louis Vuitton за път.


via GIPHY

Излишно е да обясняваме как постовете са поругани не само от църквата, но и от обществото. "Животът на един духовник не може да бъде разделен на личен и публичен. Нито един свещеник не може да се изживява като такъв от сутрин до обед в божествения храм, а след това да бъде просто който си поиска до началото на следващия ден", разказва говорител на руския патриарх Кирил в изявление след случката.

Самият Кирил също не е съвсем безгрешен откъм модни прегрешения - през 2012-та именно той харчи колосалната (за духовник) сума от 24 000 паунда за часовник Breguet, след което тотално се окопава в лъжите си, поръчвайки на някого да редактира снимки от официално църковно събитие, за да премахне въпросното бижу от ръката му. Наблюдателната публика веднага заклеймява с #photoshopfail, но в последствие случаят е малко или много умишлено потулен. Руски свещеник да си в този живот!

Баскаков отправя извинение за инстаграм публикациите си в официално писмо, заявявайки, че ще "се покае и ще премахне Instagram профила си, след като не може да се държи скромно и адекватно." В контекста на същото извинение екс духовникът продължава с обяснението, че постовете му не трябвало на бъдат публични. "Постовете ми трябваше да бъдат шеговити, закачливи и приятни, а не греховни", пише Виачеслав, "Опитвах се да бъда отворен модерен човек. Бях предупреден за евентуално подобно тълкувание, но за мен това беше просто акт на свобода." Амин.

Във въпросното писмо свещеникът също така отрича да притежава която и да било от вещите на снимките си, като обяснява, че кадрите са направени в магазин, докато той кротко и смирено просо ги пробва. Добавя, че има пришити катарами и апликации на обувките си, но самите обувки всъщност са евтини: "Не са скъпи, но изглеждат ефектно." Писмото не минава и без редовното оправдание за измъкване от каквато и да било отговорност, а именно болест. Баскаков твърди, че страда от невралгия и че доктори са ПРЕПОРЪЧАЛИ носенето на различни дрехи като помощно средство за облекчаване на симптомите му. "Всъщност единственото, което можех да променя от обичайните си дрехи, са обувките и шаловете ми." Бедничкият...

Всеизвестен факт е, че руснаците по природа са грандомани, обичат разточителните одежди и винаги биха добавили още един аксесоар към визията си, но какво става със скромността, на която учи църквата? Изглежда и тя поддава, изправена през изкушението на примамливия моден свят на дизайнерски дрехи, statement аксесоари и блясъка от диамантите на някое и друго бижу. Изводът е, че спокойно можем да заменим популярното сравнение Руски олигарх с Руски свещеник.

More All fashion

„Оригиналът“ на тесните дънки, Кейт Мос

All fashion преди 21 минути

От известно време плахо споменаваме, че тесните дънки май се завръщат, но така ли е наистина? Ако гледаме внимателно какво носят Бела Хадид и Жизел Бюндхен, както и какво показаха на подиума Miu Miu, по-скоро трендът е факт. В което ни убеждава и съвсем скорошната поява на Кейт Мос.