Следва

Christmas MUST HAVE: The Pooping unicorn a.k.a даже не искаме да го казваме

Pre-Fall 2019: Christian Dior

“She was part of an unbelievable group of artists who tried to express themselves with technique.”…

Runway преди 5 години

… с тези думи, Мария Грация Кюри пояснява вдъхновението си за Pre-Fall 2019 колекция на Dior. Именно магическият прах за създаване на новото предложение води към истинска артистичност, произлизаща от духа и творенията на Соня Делоне.

В раните години на 20-ти век, Делоне създава авангардност за времето, чрез артистичен прочит на картини, текстили, та дори и дрехи. Стилът на интересната дама, произведенията и, тълкуването и начинът на работа, вдъхновяват Кюри да отведе френската къща в малко по-различна посока.

Разглеждайки стиловете през 60-те и 70-те, главната креативна обръща внимание на семплите форми, изчистената линия и характерните за периода пропорции. Запазвайки духа на марката, дизайнерката обръща внимание на фината разработка на драпирани ефирни материи.

Колекцията изработена от вълна, памук, габардин, жакард, коприна, органза и газа, съответно с избраната посока, навлиза и в полето на мануфактурата. Запазвайки традиционните форми, предложението е декорирано с множество разработки на ръчни боядисани тъкани, 3D плетива, бродерии и много деликатни украшения.

Усещането за артистизъм, авангардност през 70-те и мода, бива перфектно допълнено с нови предложения от аксесоари. Масивните бижутерии с халки, висулките със зодии, тънките колани, новите дизайни за Saddle и множеството други чанти, създават перфектно усещане за дамска фрагилност и феминистично поведение.

Цветово,Мария Грация обръща внимание на фините есенни тонове, обединяващи безброй нюанси на кафяво, бежово, оранжево, керемидено червено, бургунди, горчица и охра. Артистичният завършек е постигнат с използването на ръчно създадените фолк щампи, декоративни фризове и десени, инкорпорирани в цялото.

Артистичната, фолк колекция на Диор, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.