Седмичен ХОРОСКОП - 17.12 - 23.12

Astro преди 5 години

Венера и Скорпион образуват секстил със Сатурн и Стрелец (16 декември - 23 декември), а съвпадът на Марс и Риби образува друг секстил - с Плутон в Козирог (16 декември - 29 декември). През наситения откъм разнообразни астрологични аспекти период, е належащо да си изясним всички романтични линии, от които по някакъв начин сме част. В състояние сме да погледнем на връзките си строго реалистично, с определена степен на откъсване и по-задълбочено разбиране за последиците от него в нашия живот. Периодът е благоприятен за предприемане на по-сериозни стъпки в отношенията си, ако вече обмисляме такива.

Сатурн навлиза в Козирог (от 19 декември 2017-та до 17 декември 2020-та) - като естествен покровител на Козирог, Сатурн е у дома си в този знак и прави път на най-доброто, което Козирог може да предложи. Това е период, в който ще изградим солидни основи, използвайки силите си на издръжливост, производителност и твърдост. Лесен транзит? Не, но Сатурн в Козирог ни учи, че колкото по-труден е урокът, толкова по-важна е поуката. Ако направим това, което този транзит изисква от нас, ще бъдем възнаградени за години напред.

Венера в Скорпион образува тригон с Нептун в Риби (21 декември - 30 декември), носейки женствената любов в хармония със силната изразителност на духа. Женското изразяване и демонстриране се подчертават и имат по-голям потенциал за създаване на духовно подобрена атмосфера.

Меркурий и Юпитер образуват съвпад със Стрелец (21 декември - 26 декември), като поставят основите за експанзивни и разгорещени разговори, обвързани с бързопроменящата икономическа и финансова страна на нещата. Кулминацията на този аспект е някакво разкритие, пробив или неочаквана информация, която ще ни застигне за петте дни, в които планетите се намират в този ред. На по-светско ниво аспектът е проспериращ откъм съобщаване на необходимостта от работа или финансов заем.

Пълнолунието в Близнаци на 22-ри декември насочва светлината на прожекторите върху разговорите, продажбите, дискусиите, административните задачи и писането. Това е времето на натрупана емоционална енергия, обикновено предизвикана от психически стрес, която има силна нужда да бъде чута. Пълното лунно изразяване на Близнаци акцентира върху рефлективното съзнание, че всички ние разполагаме със своите собствени уникални начини да виждаме нещата. Предстои ни да намерим отговорите на въпроси, за чието съществуване дори не предполагаме, а с помощта на въображението си, ще разкрием детайли и подробности около тях, за които не сме и мечтали. Записвайте идеите и ги споделяйте с другите!

Хороскоп

Още от Astro