Следва

Pre-Fall 2019: Max Mara

Безпроблемно, безгрижно и безконтактно: В какъв смисъл ли? В картовия!

iCard...новият ни дигитален портфейл!

Shopping преди 5 години

Приближаването на коледните празници по основна Теорема е обратнопропорционално на дължината на списъка с нужни подаръци: колкото по-малко време остава до заветния 24-ти декември, толкова повече се удължава броят на подаръците, които трябва да закупим.

Следователно търсим обозримо решение, а то е само едно - здрав шопинг. Оттук извеждаме ново уравнение с N на брой неизвестни; сбор от времето, прекарано в чакане, поради натоварения трафик и задръстените два и единствени входа на търговския обект; разлика на идеята откъде да го захванем и свободните места за паркиране (дори и не помисляме за тези, находящи се близо до входа); произведение от температурата навън и загубените ценни нервни клетки, още преди да сме прекрачили прага дори на първия магазин (R.I.P.); частно от броя обиколени търговски обекти и реално закупените подаръци; добавяме и една неправилна дроб за разкош, просто защото нищо не ни се струва правилно така или иначе. Привеждаме в нормален вид:

27х = (2,5h + 40min) + [0-(-23)] + (-7.∞) + (113 : 7) + 13/38

И Питагор трудно би решил това празнично-проблематично уравнение, какво остава за нас, които въпреки и опитни в пазаруването, оставаме безсилни пред тази нелепа еуфория.

На фона на превъзбудата, нещо все пак трябва да ни отличи като разумни консуматори и то е находчивостта в комбинация с предприемчивост. Загубите в края на равенството са безмерни, но има нещо, което просто не си заслужава да похабяваме, а то е време. Като истински бутиков продукт в наши дни, времето, за разлика от скъп часовник с диаманти, не можем да закупим от дизайнерска бижутерия, затова трябва ревностно да си го пазим и в никакъв случай да не похабяваме напразно.

Между задръстването на светофара и това на входа как точно да стане? Ами, много лесно. Компенсираме по време на същинското пазаруване - безпроблемно, безгрижно и безконтактно. В какъв смисъл ли? В картовия. Същината на процеса на безконтактно разплащане за щастие не е коледна магия, случваща се веднъж в годината, и е устойчива на всякакви географски ширини и метеорологични условия. Към момента 90% от POS терминалите са безконтактни, а прогнозите за догодина обещават процентите да станат 100. Тук уравнението е много по-опростено: стига да имаме достъп до POS терминал и кредитната или дебитна си карта, на теория вече имаме реализирано плащане. Всъщност сме на път да опростим равенството още повече - не самите ние, а технологиите на Mastercard, които работят в наша полза.

Ако досега използвахме смартфоните си главно за обаждания, достъп до социалните мрежи, интернет сърфиране, чатове, имейли и от време навреме правене на снимки, то вече може да кажем, че съвсем се дигитализираме, въвеждайки в експлоатация дигитални смарт портфейли. Не ни разбирайте погрешно, нищо не е в състояние да замени портфейл, изработен от Ferragamo, никой не се и опитва! Тук става въпрос за промяна в методологията на плащанията с цел улеснение и по-голяма защита.


Безконтактните плащания ни улесняват достатъчно, но като естествена следваща стъпка в еволюцията на плащанията, се явява именно плащането със смартфон или така нареченото NFC плащане, мобилен или дигитален портфейл. Какво се променя? Най-общо казано 16-digit кода, който досега ни беше необходим, за да осъществим плащане, се заменя от токен, който можем да прикрепим към мобилното си устройство например. Токенът е абсолютно уникален за всяко едно индивидуално устройство и не би проработил, ако се използва на друго, правейки кражбата му нефункционална и съответно предпазвайки ни от такава.

Имаме няколко възможности да се възползваме от удобството на безконтактните плащания в лицето на различни мобилни приложения. Избираме дигиталния портфейл iCard, зад който стои компания с десетгодишен опит и с който освен плащането с телефон можем да изпращаме и получаваме пари с едно докосване. Дигитализираме портфейла, картите си за лоялност и gift картите, които изпращаме по различни поводи на близки и приятели, за да освободим време и място за нещата, които наистина си струват. Добрите новини са, че след края на Великото коледно пазаруване, може да използваме дигиталния си портфейл iCard също толкова успешно и функционално и в магазина, салона за красота, когато плащаме сметки или просто купуваме дрехи и обувки.

Спестяваме време и улесняваме процеса - за какво повече да се надяваме - пазаруването си го умеем идеално, не страдаме от липса на обекти на желание и, да не забравяме, променяме уравнението.

More Shopping