Следва

Trend Report: Leopard print coats

Pre-Fall 2019: Max Mara

The masculine side of femininity and the feminine side of masculinity...

Runway преди 5 години

Новият документален филм „All The World His Stage” за живота на Рудолф Нуреев, кариерата и връзката му с прима балерината Марго Фонтейн, е един от нетърпеливо чаканите арт-моменти на 2019-та. Интересната история и артистичният дух на двамата вдъхновяват твореца на Max Mara да фокусира собствената си креативност, точно там.

Новото Pre-Fall 2019 предложение на модната марка обръща внимание на балета като цяло, разглеждан по моден начин. Креативният, Иън Грифит, разглежда връзката между Фонтейн и Нуреев като динамичност, контраст между младост и опит, мъжката страна на женствеността и женската страна на мъжествеността.

Дизайнерски, колекцията набляга на балетния гардероб зад сцената. Вдъхновявайки се от упражненията и дългите репетиции, Иън създава предложения, предимно изработени от фини, трикотажни тъкани, вълна и кашмир. Интерпретираната мъжественост чрез лек тейлъринг и женствеността, чрез шифонени и жоржет произведения, са перфектно завършени с характерните балетни обувки, лейъринг подход и усещането за фрагилност.

Цветово, Грифит аранжира колекцията предимно в неутралната гама. Започвайки с нюанси на екрю, бежово, пясъчно и кафяво, предложението завършва с контрастен финал в черно. Преходът е перфектно постигнат с вариациите на карамел, керемидено червено и канела, както и оттенъци на дълбоко бордо и розово.

Балетната комбинация между Фонтейн и Нуреев, представена през фешън призмата на Max Mara, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.