Следва

We love ... Acne

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Певицата Нели Фуртадо се снима в страхотна фотосесия за последния брой на испанското списание Vanidad...

All fashion преди 14 години

1. Нели Фуртадо за Vanidad

Певицата Нели Фуртадо се снима в страхотна фотосесия за последния брой на испанското списание Vanidad. Фотографът е Дейвид Руимър, а снимките са направени във W хотел в Саут Бийч Маями. Нели Фуртадо твърди, че винаги е имала силна връзка с испанската култура. Тя започва да пее на испански още на четири годишна възраст. Новият албум „Mi Plan” вече е на пазара и е първият й изцяло испански албум.

2. MaRIO DE JANEIRO Testino



Taschen издават Mario De Janeiro Testiono, албум на един от най-успешните модни фотографи, чиито фотографии редовно заемат кориците на британския и американския Vogue, както и безброй редакторски страници на най-желаните модни списания месец след месец. Тестино е бил вдъхновен от момчетата и момичетата от Копакабана: „Когато бях на 14, бях на почивка и се разхождах всеки ден от къщата ми до плажа. Наблюдавах как всички се разхождаха в малките си бански костюми - момчета и момичета които изглеждаха толкова секси, диви и безгрижни - не беше за вярване.”
Последният му албум включва предисловие от композитора и певец Гаетано Велосо, въведение от актрисата и Реджина Касе и есе от супер модела Жизел Бюндхен, както и много нейни снимки.

3. Корици на Vogue по Шанз-Елизе



Ако имаш път към Париж този месец, задължително се разходи по Шанз-Елизе. Там ще се проведе открита изложба в рамките на един месец по случай 90-годишнината на парижкото издание на модната библия Vogue. Освен някои от последните фотографии, ще можеш да видиш и корици на легенди като Анди Уорхол, Хелмут Нютън, Салвадор Дали, Дейвид Хокни, Хуан Миро и много други. Изложбата ще бъде събрана и в албум.

4. Първите обувки на Филип Трейси



Зад кулисите на Valentino (www.valentino.com ) хората поздравяваха Филип Трайси за първите му проектирани обувки. Те, целите в черно, имаха сложни избродирани мрежи, които се разпростираха от тока като криле. Той казва, че опитът му е бил интересен: „Аз по принцип работя върху главата, а сега да се преместя върху крака е съвсем ново измерение за мен. Не може да използващ същата деликатност, защото моделите се разхождат като коне и ако нещо е много нежно, то се превръща в парцал, не че има нещо лошо в парцалите.” Добрите новини са, че обувките не са били създадени само за шоуто и ще се появят на пазара. Лошите са, че най-вероятно това ще бъде в лимитирана серия.

5. Парижката седмица на модата



Има причина да ни е любима! Определено, въпреки че се очакваше кризата да се отрази на колекциите и на места наистина видяхме промяна (като при Yohji Yamamoto например) имена като Alexander McQueen (www.alexandermcqueen.com/), Viktor & Rolf (www.viktor-rolf.com/), Chanel (www.chanel.com/) и John Galliano (www.johngalliano.com/), не изневериха на стила си и ни показаха спиращи дъха ревюта. Естествено някои ни разочароваха Maison Martin Margiela (www.maisonmartinmargiela.com/), други изненадаха (липсата на червено при Valentino (www.valentino.com), но като цяло независимо какво предстои да видим в Лисабон, уверено можем да обявим Парижката седмица на модата за Седмицата на седмиците!
 

More All fashion