Следва

We love: DARA за KWIAT

Pre-Fall 2019: Pringle of Scotland

As I do every season, I returned to the archive...

Runway преди 5 години

Така Фран Стрингър обяснява подхода си за създаване на новата колекция на Pringle of Scotland. За Pre-Fall 2019 предложението, дизайнерката отново обръща внимание на богатия архив на модната марка.

Вдъхновението идва от поведението и ролята на жената през Първата световна война. По-точно, надписи от 1918 и 1919, когато жените обличали жилетките на мъжете, вдъхновявяа дизайнерката да създаде тази колекция.

Представеното, обединяващо различни по функцията си модни продукти, изградено е на базата на семпли форми, строга линия, асиметрично пречупване и лейъринг подход. Тъканите от различни сплитки, оформени в ансамбли, получават лек мъжествен образ с аксесоарното допълнение от изискани кожи.

Относно цветовата гама, Стрингър избира неутралните бежови, сиви, екрю и кафяви тонове. Мрачното, военно усещане е постигнато с плетивата изработени в маслинено зелени и черни нюанси.

Архивната, вдъхновена от войната, колекция на Pringle of Scotland, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.