Акценти от програмите на БНТ по Коледните празници

Обзорът на най-важните събития от политическия, социалния и икономическия живот през 2018 г. ще бъде излъчен на 21.12 от 21:00 часа по БНТ1...

Водещи тази година са Добрина Чешмеджиева и Бойко Василев. На 23.12 от 13:00 часа зрителите ще имат възможност да си припомнят и спортните събития на отминаващата година.

На 24 декември от 17:55 часа Българската национална телевизия ще излъчи пряко от катедралния храм "Свети Александър Невски" празничното патриаршеско богослужение по случай Бъдни вечер (БНТ1).

На следващия ден – 25.12 пряко от Ватикана БНТ1 ще излъчи коледното послание и благословение „Урби ет Орби“ на Папа Франциск.


Маестро Славил Димитров

В първият ден от Коледните празници (25 декември) от 11:00 часа, пряко от зала „България“ зрителите на БНТ2 ще могат да гледат традиционно Коледно матине на Софийската филхармония с участието на Национален Филхармоничен хор, Детския филхармоничен хор и солистите Любена Нинова и Георги Султанов. Диригент е маестро Славил Димитров. Тази година представя програма с класически шедьоври на вокалното музикално наследство - български коледарски песни, коледни песни на европейските народи и любими произведения от световната класика.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.