Следва

Pre-Fall 2019: MSGM

Pre-Fall 2019: Chalayan

Модата е комбинация между изкуство, занаят и продукт...

Runway преди 5 години

Твърдението на турския по произход дизайнер Хюсеин Чалаян се оказва като вярно, когато идва реч за неговите дизайни. Този сезон, за колекцията Pre-Fall 2019, роденият в Никозия избира претенциозността, като посока.

Наблягайки върху претенциозността, за която смята, че е продукт на имагинацията, водеща до други реалности, креативният създава колекция изградена от фини материи и перфектна изработка. Висококачествените, копринени, кашмирени, жакардови и кожени произведения са структурирани на базата на чиста форма, строг силует и контрастна, плавна линия.

Задържайки се на старото, добро познато за марката скулптуриране в сферата на архитектурни обекти, Чалаян разглежда дрехата и чрез деконтруктивна призма. Претенциозността и характеристиките на същата биват перфектно представени с неочакваните за Хюсеин щампи, вдъхновени от Ацкетите.

Цветово предложението, както винаги, е разглеждано в гамата на дълбоките сиви, сини, черни и задължителните бели тонове. Изграждайки колекцията си около думата претенциозност, креативният избира няколко ярки нюанси на цикламено, розово и жълто, като завършек.

Цялата, архитектурно-претенциозна колекция на Chalayan, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.