Следва

Не знам, не чух, не видях

BUZZ Crew: Alex P

Collecting Jordan sneakers is about passion, not numbers

All About Life преди 5 години

Още миналата седмица ви обещахме, че героите ни от BUZZ Crew ще ви разказват истории с маратонки.


Е, стартираме... и то не с кого да е, а "момчето от крайния квартал" Александър Пелтеков a.k.a. Alex P.

Той & те в редовете по-долу>>>

Здравейте,

Аз съм Александър Пелтеков, по-известен като рапъра Alex P.
Започнах да създавам музика още в началото на 90-те, когато бях дете. Роден и отраснал съм в Люлин и все още живея там. Живял съм в няколко други държави, но тук съм най-силен, тук си тежа на мястото. В песните си говоря за нещата, които са важни за мен, за проблемите в обществото ни.

В годините на баскетбола, хип-хопа и Майкъл Джордан, през ръцете ми са минали десетки чифтове Jordan. Последното попълнение в гардероба ми е Jordan Spizike. Spizike са различни, но и стилни. Харесват ми за зимата, защото са по-високи и дават добра опора за глезените. Любимите ми неща в Jordan Spizke са колаборацията им с режисьора Спайк Лий и страхотния зимен цвят.



Интересът ми към модела Jordan се зароди още през 90-те. Тогава в България беше предизвикателство да си фен на баскетбола и на хип-хопа, защото достъпът беше доста ограничен. Моя братовчедка, учеше в Ню Йорк, и когато се връщаше, ни носеше подаръци – касетки с албуми на Dr. Dre и N.W.A. Така се започна якото ми запалване по Jordan и рапа, защото допреди това бяхме слушали само поп класации.



Горе-долу в този период започнах да се занимавам и с баскетбол, но нямаше къде да гледаме мачове редовно. Тогава нямаше спортни канали, но мой съсед беше баскетболен треньор и носеше касетки, които гледахме вкъщи. Нямаше как Майкъл Джордан да не привлече вниманието ми, въпреки че тогава беше още млад играч. Отличаваше се, нямаше как да объркам движенията му. Не отне много време той да ми стане тотален любимец.



Не помня точно кога съм си купил първите Jordan, но със сигурност беше, когато вече работех и можех сам да си ги купя. Даже си спомням – бях малък, с баща ми бяхме в един магазин и видях модела Retro 9. Толкова силно го исках, а не ми ставаше – беше ми номер и половина по-малък и аз ревнах за изумление на баща ми.

Сега вече не срещам такива затруднения. Любимите ми обувки винаги са ми удобни и съм спокоен. Spizike са точно такива, защото са хибрид и имат в себе си от дизайна на някои от най-добрите модели Air Jordan 3, 4, 5, 6, 9 и 10 - взели са най-доброто от тях.



Досега през ръцете ми са минали над 50 чифта Jordan. Имам си няколко чифта, които съм отделил за баскетбол – добри за са асфалт, удобни са ми. Има и други, по-готините са за фотосесии и участия и едни от тях са Jordan Spizke.

Страстта съм предал и на следващото поколение. И синът ми е „облъчен“ – знае кой е Майкъл Джордан. Само ме е яд, че не е имал удоволствие да го гледа как играе, как се движи. Освен това знае и какво са Jordan и дори има собствени предпочитания за конкретни модели.

Поздрави,
PEEZY

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.