Следва

Dance like you are on Shame New Year!

Editor's Choice: С какво поглезихме СЕБЕ СИ (и може би другите)

Some books, some socks, some games

All About Life преди 5 години

Както се казва "But first love yourself!". Важно правило, което е също толкова важно да не забравяме. И понеже ние много се обичаме се насочваме към мястото, на което знаем, че няма да сбъркаме.  Номерът е отново 31. Улицата е отново Шишман, а то е -  едно: Elephant Bookstore.

И както следва, желанията на: Габи, Давид, Цвети, Петя и Йоанна в редовете по-долу>>>

Габриела
Купуването на коледни подаръци, макар и изтощително, си остава доста забавно приключение. И понеже вече съм на финалната права след като започнах с подготовката още през ноември, днес избирам заветните два. Изборите са доста лични, но същевременно биха се харесали на почти всяко едно момиче/жена. Първи в списъка е елегантният часовник на CHPO Brand Nano Gold в златист тон, който покрива всички критерии на добър такъв. Освен техническите характеристики, които са обещаващи, заинтригуваща в случая е още и концепцията зад бранда.



Основани в Швеция през 2013-та, CHPO се вдъхновяват от скейт културата, музиката и изкуството, а всеки един сезон правят колаборации с различни неправителствени организации и даряват 100% от печалбата си за каузи срещу хомофобията, расизма и насилието над жени.

Давид
В зашеметяващата мания по коледни подаръци, и точно когато картите са почти на нулев финал, трябва да помислим и за себе си. Освен че в Elephant Bookstore има всичко и за всеки, предложенията са ултимативни и много стилни. Създавайки този списък и мислейки за себе си, същевременно подсказвам на онези, които не знаят какво да ми подарят, решението е Elephant.

Чорапи. Твърди се, че чорапите разказват за характера, поведението и имагинацията на един индивид. В такъв случай, няма по-добро решение от това да заредим гардероба си с няколко чифта мега шарени, забавни и наподобяващи произведения на изкуство чорапи. Винсент ван Гог, Фрида Кало, слънчогледки, фламингоси, летящи прасета и още безброй интерпретации на артистично въображение.





Тефтер. 
Като студент и част от артистичния свят, нуждата от безкраен и голям тефтер винаги се налага, като хронична болка. Но не само големината, а и външността на художническия, доживотен партньор играе важна роля. Точно този, сиво/черен, непромокаем, с външност за нежно докосване. Изисканата линия, ненатрапчивата украса и качеството на хартията, завладяват креативността, провокират идеи, раждайки нова любов, илюстрирана чрез авторско изразяване.

Board Game. В този кратък списък, ще добавя нещо което ще е забавно за всички. Настолните игри са задължителен коледен подарък. Избирам точно тази игра с карти защото е забавна, космическа, а от друга страна ще ги събере любимите хора на едно място. ВсИчки заедно да играем и да празнуваме, обичайки се безусловно.



Цветина


Сутрините са предназначени за мрънкане преди кафето да kick in, а даже и след това... С удоволствие бих си разнасяла тази чаша с послание от вкъщи, в таксито, та чак до офиса.



Обикновено по-спокойните ми вечери завършват с чаша вино и албум за изкуство в ръка. Наред с Фонтана, Шиле и Роден се нарежда и Кало, която освен артистични заложби, е притежавала и умопорачителна женска борбеност.






Трето, но определено не на последно място, е тази разкошна графика на Гюзелев по разказите на Оскар Уайлд. Ако няма да е литература или пък обувки, то по празниците, а и не само, душата ми ще е нахранена с изкуство.


Петя
Имам навика да купувам подаръци не по списък, а по първично възприятие - ако видя нещо, което би се харесало на някой мой близък, веднага ще го купя дори без повод и причина. С наближаващата същинска празнична въртележка, от липсва на поводи не мога да се оплача - именни, рождени дни, Коледа, Нова година... въобще, има си. А аз купувам за всекиго по нещо, макар и малко, наистина е важен жеста, а и емоцията и чувството, които влагаш.



Подбирам крайно различни подаръци по простата причина, че приятелите ми са също толкова различни. Чашата с лика на Путин като Супермен отива при един любител на политическите мемета, за да си пие кафето с истински кеф и усмивка на лицето.



Скритият гений е братовчед ми, който изповядва практиката “накарай мързеливия на работа, та да те научи на акъл” и честно каза си му се получава, така че е редно хрумките да бъдат записвани нагледно.



Двете подложки за чаши ще запазя за себе си, макар без особени потенции да бъдат супер употробявани, ще бъде истинско удоволствие просто да има едно квадратно картонче вкъщи, което да ми казва, че действително съм Queen of fucking everything!

Йоанна 


За тези, които не са гледали филма на Luca Guadagnino, ще препоръчам - гледайте го! За тези, които не са чели книгата (като мен), ще кажа - купете си я, пуснете си Sufjan Stevens - Visions of Gideon и enjoy the holiday!



Винаги съм искала да имам от тези, travel&home канчета. Да си направя топло кафе с мляко и да се разхождам лежерно с чаша в ръка из дома или на верандата на някоя хижа. Тези двете горе са истинска находка и бижу от серията Pippi и са  създадени в чест на любимата на всички героиня на шведската писателка Астрид Линдгрен с оригинални илюстрации на Ингрид Ванг Нюман.



Мики Маус, Мики Маус, Мики Мики Маус, смях от милиони детски очи. И макар, мъничко да пораснах и да ми личи, моите  детски очи, още се радват на Мики Маус, а още повече и на тефтера по-горе с него. 



Към колекцията, която имам вкъщи, пълна с албуми, с голямо удоволствие прибавям този, за модата през 1920 година. Истинско удоволствие за сетивата, което сигурна съм ще ми разкрие любопитни факти. 


Уловихме красотата в кадрите по-горе благодарение на Huawei Mate 20 Pro, който освен изкуственият интелект (ИИ) си има и тройната основна камера (40MP, 20MP и 8MP), разработена в партньорство с експертите във фотографията Leica. И е истинско бижу за мобилна фотография!

More All About Life