Следва

Въпросникът на Пруст: Сантра

Виртуален секс?! Да или не?

Тeledildonika или ефектът на пеперудата, погледнат под интимен ъгъл

Love преди 5 години

Дали в днешно време вече е възможно да се прави секс от разстояние, без да напускаме дома си?! Дали можем да изживяваме и споделяме еротични страсти, стоейки си удобно на дивана пред компютъра?! Дали бихме могли чисто физически да почувстваме силата на емоционалната възбуда, давайки/получавайки я през интернет?! Дали, ако технологията е толкова „напред с материала“, това е „в реда на нещата“?! И, ако „да“, то какъв е този „ред“, какви са тези „неща“ и в какво ще се превърне нашият интимен живот?!

Ясно е, че и жените, и мъжете, могат да задоволят сексуалния си ентусиазъм самосиндикално и независимо едни от други. Достатъчни са малко въображение, спомени, надежди и поне една свободна ръка, понякога даже без значение от обстановката и броя на хората в нея. Един такъв сублимен момент е в състояние да намали стреса и да освободи напрежението, да подобри концентрацията при мъжете, да направи жените по-спокойни и любезни, да стимулира имунната ни система в борбата й срещу вируси и бактерии при грип и настинка, дори да удължи живота ни!

Всичко това със сигурност го знаете, както и факта, че иде реч за „олд-скуул“ - метода за изпитване на (неопределен брой) оргазми (колкото повече, толкова… повече!). Които, особено, ако са получени по време на бурен, шумен и необуздан секс с потен и ухаещ на екзалтация партньор от плът и кръв, чийто стегнал се от току-що изживяното задник можете да плеснете с всички сили, след като вулканите мощно изригнат, са още по-истински и неповторими. Всеки един от тях! Всяка една от тези няколко секунди, през които идва и си отива!



Обаче! Споменавайки „технологията“ и произхождащите от нея удобства, приложения и заместители, вече става въпрос не за правене на добре познатия от как свят светува тъй банален „аналогов“, а за абсолютно виртуален секс. Всъщност, ако трябва да изпадаме в конкретика, всичко, което поради някаква причина се движи извън магистралата, е в локалното. ТО е аналогът на големия, стар, добре известен и до болка познат отъпкан, широк път. Така че – по-скоро виртуалният секс е аналогът на класическия! Но! И върху „това“ сластолюбиво увлечение е турено клеймото на дигиталните джаджи!

Днес се говори за един съвсем нов, специален и иновативен (трябва да е такъв, иначе – какво?!?) метод, с който може да се прави секс с партньор, намиращ се дори на противоположната страна на Земното кълбо. Този похват, наречен с твърде официалното име Тeledildonika, или още Сyberdildonika, е технология, използвана за секс от разстояние и се изпълнява от компютърно контролирана електронна секс играчка, която допълва усещането за сексуален контакт. Терминът е предложен от американския инженер Тед Нелсън (за него – скоро) още през далечната 1975 г., представете си!

Та, с прости думи казано, това е възможността на две специални (такива трябва да са, иначе – какво?!?) устройства мастурбатор (за момченцата) и вибратор (за момиченцата. Е, не е задължително…) да се синхронизират чрез интернет и да реагират едно към друго на движения. А какви са движенията?!



Ами, например, когато един от партньорите, в който е вибраторът, го докосне, другото устройство - мастурбаторът, свързано с него (възможно е да бъде и на друг континент), започва да се движи. Под вибрационния силикон е инсталиран сензорен датчик, който е същият, като в сензорния екран на смартфоните. И - забележете - на мастурбатора има бутони, които позволяват контрол над вибратора на партньора насреща.

Производителите на Teledildo го рекламират като удобна технология за поддържане на отдалечени отношения. Ако, да речем, служите в армията, искате независимо от половинката си да отидете на море или ви се налагат чести бизнес пътувания, Тeledildonika ще ви помогне да поддържате интимност с партньора си, независимо от половата комбинация във връзката ви. Защото устройствата са измислени така, че да могат да бъдат свързани по ваше желание и удобство - жени с мъже, жени с жени, мъже с мъже.



Дотук звучи почти чудесно! Необходимо е да имате някакво добре заредено мобилно устройство – никога не се знае кога ще спре токът и колко ще издържат батериите (ви), скайп, примерно, ако държите на „живия“ контакт в такъв повратно личен момент, и по взаимно партньорско съгласие – някой от теледилдовците. Обличате подходящи дрешки, сипвате си любимото питие, изграждате зоната си на комфорт, включвате няколко копчета и – воала! Сексът започва! Никой не ви смущава – просто стоите с телефон в ръка и слушалки, никого не притеснявате с гърлени стенания – винаги можете да мютнете човека отсреща, няма риск от венерически болести и забременяване – все още тези неща не се случват „благодарение“ на течението на въздушните маси.

Но при Тeledildonika има още една функция, която, незнайно защо, не се рекламира толкова масово. И тя е възможността на повече, много повече от единия вид устройства, да кажем - мастурбиращите, да се свържат с едно единствено от другия вид приспособление - вибриращото. По този начин „се дава шанс“ на едно момиче/момче чрез своя вибратор/мастурбатор да може да контролира устройствата на 1000 мъже/жени напълно едновременно. По този начин една дама, държейки своето мобилно устройство, ще може да „прави стихиен секс“ с неприлично голям брой представители на силния пол в един и същ момент. По този начин един мъж ще може да задоволи мачовските си мокри сънища и ще успее да огрее като един истински Марс над стотици Венерини хълмове.

Е ли това един вид изневяра, ако някак разберете, че гаджето ви е попаднало в еротичен и умопомрачаващ водовъртеж, озовавайки се пред множество влажни погледи и провиснали езици, обхождащи, макар и виртуално, всеки сантиметър от кожата му?! Е ли това изневяра към половинката, ако другата е предложила секс през скайп на десетки непознати, с които е споделила най-интимните желания и части от тялото си, въпреки, че никой няма да ги докосне и проникне в тях?! Е ли това изневяра към човека, когото твърдите, че обичате и който ви вярва безрезервно, ако дори мине подобна мисъл за интернет-оргия през ума ви?! Само се питаме…



Защото разработващите тази виртуална технология, след достатъчно изследвания, признават, че само 30% от клиентите им са моногамни двойки. Останалите 70% използват притурки за връзка с уеб платформи и там чакат уеб модели, с които да флиртуват, събличат и изпълняват други искания за плащане на минута в групови или частни видео разговори. Освен това „телевизионните артикули" могат да бъдат синхронизирани със съдържания на порно клипове и дори VR-порно.

Добре известно ни е, че универсалното използване на цифровите технологии ни дава широки възможности, като незабавен достъп до информация, присъствие на всяка част на планетата, умножаване и трансформиране на идентичността, както и пренасочване и реконструкция на въплъщението – кога, в какво, в кого. Занимаващите се с подобни изследвания смятат, че биологичното тяло е „остаряло“ и затова не е "оборудвано" да се справи с експоненциалното технологично развитие, в сравнение с модерните технологии.

По повода BBC разработва специалния проект "Бъдещето на секса" 


, с който проучва най-интересните развития, променящи възприятието ни за секса - от Тeledildonikа до Тelepresence (набор от технологии, позволяващи на всеки човек, чрез ефекта на телероботиката, да се чувства и изглежда като присъстващ на място, различно от моментното си местоположение). 

More Love