Следва

Какво се случи в Instagram - рапорт даден, историята продължава!

Питахме и мъжете, питахме и жените: Какво мислите за гладенето?

Ютията.

All About Life преди 5 години



Онзи абсолютно задължителен елемент за всяко домакинство, към който обаче подхождаме със страх, уплаха, несигурност и цяла лавина от смесени чувства, чийто резултат е прибирането на въпросната ютия в тайно място... да не я виждаме много, много. Както сте забелязвали върви в комплект със специална дъска, а комбинацията от двете ги прави сякаш още по-заплашителни. Откъде този страх? Кожните изгаряния са едно на ръка, но истински боли и не минава като мехур, пълното опозоряване на любима дреха. Не се преживява, казваме ви! Постоянно сънувам как изгарям копринена риза, събуждам се като от най-зловещия кошмар и на оверлог, сънена, стигам до гардероба, за да се уверя, че няма огромна кафеникава дупка на ръкава.
 
Страхът от ютията се стеле между поколения, длъжности и полове, а опитът показва, че изчезва с годините - изхвърля се от организма само ако станеш майка или баба. Решаваме да си направим кратко проучване, подобно на социалогическо, съвсем импровизирано, между редовни читатели, познати, инстаграм последователи и съвсем непознати хора. Типично в наш стил, стреляме въпросите направо и очакваме автентични в същността си отговори. Публиката ни, от 16 до 37, отговарят:

На моменти е нужно, но в повечето случаи е безполезно като гаджето ми.
Лоран, 16, ученичка

 

Че за мен е сизифов труд. Всеки път като го правя се налага да го правя отново. Достатъчно ясно ли става какво мисля за гладенето?
Георги, 22, програмист

Едно от най-неприятните домакински задължения, но е необходимост. Памучните дрехи ги гладя от лицевата страна, ленените от обратната и ги пръскам с вода.
Борислав, 21, студент по специалност Връзки с обществеността

Всеки път докато гладя си мисля за дъската, която всъщност е искала да е сърф.
Димитрина, 28, mother of two

Не обичам да гладя, предпочитам да чистя, пера или да готвя, но само не и да гладя. Губи супер много време, скучно е и просто е досадно занимание. Ако си деля задълженията вкъщи с някого, съм готова да правя всичко друго, само не и да гладя. Бих си купила от онези модени сушилни, които изкарват дрехите несмачкани.
Виолета, 24, студент по медицина

via GIPHY

Развива координацията на тялото и вниманието към детайла. В комбинация с музика "тежестта" му почти не се усеща.
Ана, 21, студент

Точно в момента ме хващате да гладя коприна и направо ми се плаче. Гладенето е най-досадната домакинска работа, но в професионален план е един от най-важните етапи.
Николай, 30, дизайнер

Ами аз просто гладя и каквото стане. Пък ако не стане, пак ще го облека. Няма грижи.
Гергана, 20, студент

Мисля, че е много гот да си легнеш на изгладени чаршафи - като в луксозен хотел. Но само с пароцентралата, иначе си е чисто мъчение - да си кажем правичката.
Илина, 31, икономист

via GIPHY

Всичко свързано с гладенето не е забавно, категорична съм, че това е най-досадното, уморително и безсмислено домакинско задължение, което аз просто отказвам да върша!
Лия, 22, студент

Приемам го като добра опция вместо да ходим като смачкана хартийка и да приличаме на оригами.
Ивана, 24, треньор по уиндсърф и редовен читател на View Sofia

Мисля, че е добро начинание, но не го практикувам.
Мариана, 37, мениджър

На първо място стои фактът, че ако не знаеш как да изгладиш крачол или ръкав просто не трябва да досковаш ютия. На второ, че ако имаш желанието да се прави втори ръб на панталон, просто ми спести агноята и ме замери с ютията. И на трето, че бих си гладила моите дрехи с голямо удоволствие, но ако имах мъж, щях да му давам пари да ходи да му ги гладят в химическото.
Виктория, 20, студент по моден дизайн

via GIPHY

Мисля, че е адски досадно и ако съм решила в последния момент да облека някоя дреха и те съответно е адски е адски измачкана, просто няма да я сложа, защото ще ми отнеме неимоверно много време да я изгладя.
Вероника, 26, технически секретар и още една от редовните ни читателки

Гладенето е от няколкото неща, които майка ти те е накарала да мразиш, но продължаваш да правиш, псувайки всичко и всички, защото иначе цял ден ще чуваш гласа й в главата си как си мърляв и нищо няма да излезе от теб. Независимо дали си на 20 или 40.
Ангела, 21, студент

По белега ми от ютия, лесно може да разберете какво мисля за гладенето.
Мария Димитрова, 18, ученичка

Един път майка ми ми каза: "Аз ще ти го изгладя, ти нали нямаш ютия...", а аз отговорих: "Това, че не гладя, не означава, че нямам ютия!"
Рая, 36, търговец

via GIPHY

Ако ютията, вместо за гладене на дрехи, се използваше за изглаждане на корема, щеше да е най-любимият уред на жените!
Вили, 19, студент по право

Гладенето ме кара да плача. Затова не го практикувам. А ако много се налага, вместо вода в ютията наливам сълзите си...а един приятел каза, че гладенето го кара да си задава екзистенциални въпроси и после се чувства неспособен да живее сам и да бъде възрастен.
Светла, 18, ученичка

Не живеем под пара, затова и няма защо толкова да се плашим от нея, все пак и сред "лошите" се намира някой, на когото силно сипматизираме. Правилото не прави изключения и с тези страшни, страшни ютии. Преборихме страха от мръсните чинии, от пералните, последната ни задача от списъка за изпълнение през 2018-та, малко преди края й, е именно да преборим и този от ютията. И най-накрая да се наспя спокойно без притеснения за коприната на закачалка!

Търсейки partner in crime, не пропусукаме той да е стилен, "интелигентен", функционален и най-вече от помощ в екипа (с красота само не става!) Който търси - намира! Има страхотна подложка за всякакви материи, добър дизайн, функционала форма на целия уред и страхотна пара. Готино име за разкош и всички "търкания", които си имахме с гладенето като процес, са ИЗГЛАДЕНИ! За безполезността на гаджето не сме го пробвали, но знае ли човек... може и да стане?!

Miele FashionMaster е система за гладене с пара и активна дъска за гладене, с патентована система за сгъване, разгъване и регулиране на височината. Ютията на уреда има функция „Автоматично отстраняване на котлен камък„ и е с плоча пчелна пита, патент на Miele, което гарантира равномерно и перфектно разпределение на парата по цялата гладеща повърхност. "Активната" дъска за гладене се подгрява, освен това разполага с вентилатор, който може да всмуква и издухва въздух, като така гарантира, че парата прониква в тъканите оптимално. Това предпазва леките и копринени тъкани от хлъзгане и така улеснява гладенето им, предотвратява и следи от шевове и апликации да се отпечатват на тъканите.

Уредът е снабден с удобен дисплей, на който се изписва всяка функция, при процеса на гладене.

P.S. Апетитът идва с гладенето. 
Enjoy!
 

More All About Life