Седмичен ХОРОСКОП - 31.12 - 06.01

Astro преди 5 години

Новата година започва с навлизането на Марс в Овен още от 1-ви януари, та чак до Деня на влюбените – 14-ти февруари. Аспектът идва, за да инициира дейности по възможно най-напредничавия и пряк начин. Марс е Богът на войната в митологията; често сблъсъкът с тази планета и влиянието й се генерират от импулсите, гнева и яростта, страха и натиска, нуждата от конфронтация и първичното усещане за енергия и въобще за случването на нещата и събитията. Влиянието на Марс подбужда желанието за действие и едно особено „нагорещяване“, което често изглежда като експлозив под налягане, а и в някои от случаите е именно това. Повечето от нас са склонни да търсят топлина и привързаност дори и просто внимание в този момент, но първо ще бъде необходимо да овладеем и преклоним и подчиним иначе непреклонния дух на Марс на забързаното си ежедневие. Голям товар (най-вече емоционален) носи съвпадът на Марс и Овен, затова и не трябва да забравяме, че когато стане твърде напрегнато, не е зле да си вземаме кратка почивка – в противен случай изпускаме конците и всичко отива по дяволите.

Новолунието в Козирог на 5-ти януари ни насърчава да демонстрираме силно и решително отношение към напредъка. Това е добър момент да се въведат дългосрочни цели и да се въведе нов ежедневен навик, посредством който ще се постигнат задоволителни и дълготрайни резултати.

Новолунието е придружено от частично слънчево затъмнение, което се случва между Сатурн и Нептун. Затъмнението в съвпад със Сатурн дава сериозно и консервативно влияние, но услужлив аспект на Нептун ще облекчи настроенията. Затъмнението е благоприятен момент за стартиране или развиване на бизнес; идеален е за творчески, музикални и художествени проекти и насърчава актове на доброта и благотворителност. С почтеност и добри намерения е възможно да превърнете своя малък проект в действителен голям бизнес.

Хороскоп

Още от Astro