Следва

Nirvana съдят Marc Jacobs

Всички носят: Old Celine

old but gold

All fashion преди 5 години

След първата колекция на Еди Слиман за Celine по време на парижката седмица на модата през октомври голяма част от модната публика започна да оплаква заминаването на Фиби Файло и още по-конкретно края на една ера.

Без много закъснение и всъщност даже навреме трудът на вече бившата дизайнерка на Celine бива увековечен в Instagram профил, който днес може да се похвали с над 181 хиляди последователи. Името му, кратко и ясно, е Old Celine, а целта е да припомни и покаже в множество кадри цялото творчество на Файло през годините - от дефилета в снимки през страхотните рекламни кампании с фотографа Юрген Телър, които всички помним.

Създаването на профила съвпада и с големия ръст продажби, които се наблюдават на елементи от изминали сезони на бранда в сайтовете за винтидж и втора употреба на луксозни стоки като The Real Real и Vestiaire Collective. По данни, предоставени от самите търговци, ръстът в продажбите достига цели 52% в сравнение с месеца преди дебюта на Слиман.

Затова и Instagram профилът влиза в ролята на идеалната платформа за изразяването на тази любов по всичко Celine. В подбраните тук снимки наблюдаваме отдадеността на голям брой модни дами и към бранда, и към идеята за увековечаването на този забележителен труд, а резултатът е следният>>>

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 7 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.