Следва

Nirvana съдят Marc Jacobs

Всички носят: Old Celine

old but gold

All fashion преди 5 години

След първата колекция на Еди Слиман за Celine по време на парижката седмица на модата през октомври голяма част от модната публика започна да оплаква заминаването на Фиби Файло и още по-конкретно края на една ера.

Без много закъснение и всъщност даже навреме трудът на вече бившата дизайнерка на Celine бива увековечен в Instagram профил, който днес може да се похвали с над 181 хиляди последователи. Името му, кратко и ясно, е Old Celine, а целта е да припомни и покаже в множество кадри цялото творчество на Файло през годините - от дефилета в снимки през страхотните рекламни кампании с фотографа Юрген Телър, които всички помним.

Създаването на профила съвпада и с големия ръст продажби, които се наблюдават на елементи от изминали сезони на бранда в сайтовете за винтидж и втора употреба на луксозни стоки като The Real Real и Vestiaire Collective. По данни, предоставени от самите търговци, ръстът в продажбите достига цели 52% в сравнение с месеца преди дебюта на Слиман.

Затова и Instagram профилът влиза в ролята на идеалната платформа за изразяването на тази любов по всичко Celine. В подбраните тук снимки наблюдаваме отдадеността на голям брой модни дами и към бранда, и към идеята за увековечаването на този забележителен труд, а резултатът е следният>>>

More All fashion