Следва

It shopping list: Най-доброто от януарските намаления vol.1

Nirvana съдят Marc Jacobs

Smells like trademark infringement...

All fashion преди 5 години

Емблематичното за Nirvana лого, изобразяващо усмихнато лице (вероятна прароднина на емоджитата) е мигновено разпознаваемо като символ на гръндж течението, за чието създаване и популяризиране, групата изиграва огромна роля. Може би поради тази причина момчетата и екипът им патентоват изображението през 92-ра. Днес, именно този трейдмарк става причина за проблемите, които Марк Джейкъбс е на път да си навлече.

Съобразно с Модния закон, подадено съдебно обвинение твърди, че "Redux Grunge 1993/2018" колекцията на Джейкъбс, анонсирана през ноември миналата година, използва абсолютно същото лице с леко "деформирана" усмивка и то БЕЗ позволението на групата. Единствената разлика между двете изображения се явява смяната на очите от оригиналното лого на Nirvana с инициалите на дизайнера - "M" и "J"... и все пак.

В обвинението се взема под внимание и името на колекцията (включваща тишърти, чорапи и пуловери). Очевидно предвид факта, че Nirvana са пионерите на гръндж сцената, модната линия трябва да се благодари за името си единствено и само на популярната банда. Не смятаме това за съвсем релевантно при положение, че от групата не са патентовали и "гръндж" като понятие.

Колкото до Марк Джейкъбс - по това, което виждаме в социалните профили на дизайнера, той няма абсолютно никакво намерение да дава изявления или да защитава каквото и да е позиция, било то и в ролята си на креативен директор и основател на Къщата. Джейкъбс се наслаждава на ваканцията си, най-вероятно на някой тропически остров, а последното видео, публикувано от него в инстаграм, придружена с #onvacation, #nostress, #justpeaceandquiet, само затвърждава тоталната му careless позиция:

Докато чакаме развитие, разглеждаме цялата Redux Grunge 1993/2018 колекция на Marc Jacobs в галерията горе>>>, като държим да отбележим, че самият тишърт не е част от lookbook-а на Jacobs, но вече е в продажба ТУК.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.