Следва

Носителят на Grammy Хорасио Ел Негро Ернандез (Куба) с първи концерт за меломаните в България на 25 януари

Четиво в Четвъртък: "Лунно сияние"

Романът "Лунно сияние" на лауреата на "Пулицър" Майкъл Шейбон излезе на български език! 

Books преди 5 години

Най-добрата книга за 2017 според "Ню Йорк Мегъзин" и "Ню Йорк Поуст" и една от 20-те най-добри книги за 2017 според редакторите на „Амазон“ излезе на български език.

"Лунно сияние" на лауреата на "Пулицър" Майкъл Шейбон обрисува цяла една ера в историята на Америка, включваща Втората световна война и последиците от нея, мечтите за Луната и тяхната грозна сянка, през призмата на семейните спомени и силата на човешкия дух.

След успеха на отличения с „Пулицър“ роман "Невероятните приключения на Кавалиър и Клей" Шейбон ни поднася поредния литературен шедьовър: роман за истината и лъжата, за семейни легенди и екзистенциални приключения – и за силите, които се опитват да ни унищожат.

Когато дядо му е на смъртно легло, авторът води с него дълги разговори, старият човек разказва несподелени тайни за любов и страдания, за надежда и предателства, събудени в съзнанието му от приближаването на смъртта. Тези късчета спомени осветяват отдавна отминали събития, лични преживявания и истинското, страшно лице на войната, ужаса и отчаянието на хората с разбити съдби, мечтите и вярата в доброто, надмогващи всичко.

"Лунно сияние" не е документален разказ – това е историята на един млад мъж, изпълнена с приключения, секс и страст, с попарени копнежи и пориви за оцеляване; разказ за разрушителната сила на лъжата и за пагубните последици, които може да има дори една красива мечта. Това е разказ за една ера в историята на Америка, обхванал и Втората световна война, и последиците от нея – мечтите за Луната и тяхната грозна сянка, и най-вече за силата на човешкия дух и за прошката.

Книгата е носител на Литературната награда на Калифорния за художествена проза за 2016, финалист за Националната награда на литературните критици за 2016, финалист за медала „Андрю Карнеги“ 2017 в категория "Художествена проза".

Издателсвто Еднорог

More Books