Следва

It shopping list: Най-доброто от януарските намаленията vol.2

Pre-Fall 2019: Gucci

Приказка от много приказки...

Runway преди 5 години

Този път Алесандро Микеле, креативният на Gucci, реши да отстъпи от вече стандартизираните начини за представяне на колекциите си. За Pre-Fall 2019, талантливият италианец изневери на върлите си феновете, избягвайки помпозното презентиране на новите си творения. 

Новите предложения на Gucci не наблягат на конкретно вдъхновение, а представляват своеобразна приказка, изградена от 86-силуетен line-up от още приказки. Характерно за марката множеството е сътворено на базата на силна еклектичност, обединяваща различни професионални и битови сфери. В разнообразието от марокански, френски, 80-тарски, 70-тарски и много други стилистики, силен акцент пада върху вдъхновените от интерпретации на средновековието.

Изработеното от изискани тъкани множество, освен коприните, кожата, жакарда и габардина, дава място и на известната италианска мануфактурна работа, изразена както в декорирането с бродерии, камъни и перли, така и в изработването на впечатляващата кожена галантерия.

Трудно би било да определим цветово гамата, в която твори Микеле. Колекцията освен стилистично, също така и цветово, разказва различна приказка с всеки един аутфит. Предложението е модернизирано с използването на разнообразие от щампи и десени, както и животински принтове и металически материи.

Наратива от 86 приказки на Gucci разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.