Следва

Pre-fall 2019: Fendi

Стил урок на седмицата: Fearless стилизиране

color poppin

All fashion преди 5 години

С началото на месец януари едва преполовяваме модния зимен сезон, но пък сякаш напълно оправдано усещаме умора от гардеробите си и стилистичните избори, които сме направили дотук. И понеже дори и да искаме, все още не можем да преминем към пролетния сезон, трябва да се задоволим с вече познатото. Това, разбира се, не означава, че няма как да разнообразим и дори подобрим зимните си аутфити. Доверяваме се на няколко прости похвата, работещи безотказно добре, като те могат да бъдат преведени в щедра употреба на ярки цветове; разбира се, наслояване на пластове; и смесване на принтове от различно естество.

Пластовете дрехи в различни дължини и силуети е трик, на който често се доверяваме особено през есенно-зимния сезон, а релевантността му важи с пълна сила и за настоящия такъв. Бихме акцентирали, че това начинание изпъква максимално добре в предимно монохромни съчетания, като това съвсем не означава, че трябва да са неутрални. Базовите тонове са винаги добра идея, но същото важи и за розово-цикламените такива, които ще се славят с голяма популярност и през следващия пролетно-летен сезон.

Смесването на контрастни принтове, но и още отделни цветове, е похват, който не бива да ни плаши. Розово, оранжево и зелено например в една комбинация може и да не е толкова често срещан пример, но пък със сигурност дава fashion-forward vibes. Ако пък се ориентираме към принтовете, то за гарантиран успех в крайния резултат, съобразяваме поне два от избраните мотиви да си кореспондират по тон, независимо дали става въпрос за леопард и питон, или каре с каре.

More All fashion