Следва

Предстоящата menswear модна седмица и всичко, което трябва да знаем

Pre-fall 2019: Fendi

За новия pre-fall сезон за 2019-та двете креативни сили зад Fendi, а именно Силвия Вентурини-Фенди и Карл Лагерфелд запазват зададения тон от предишната пролетно-лятна колекция.

Runway преди 4 години

В реален прочит това означава, че дрехите са практични и предназначени за ежедневието на модерната жена, доколкото е възможно всъщност Fendi да се тълкува като ежедневен избор.

Дуото открива вдъхновение за дизайните във френската архитектура от 19-ти век и по-конкретно орнаментите, които се наблюдават по старинните метални порти. Тези сложни изображения намират своето място в колекцията като контраст, но и още комплимент към иначе строгите и донякъде класически силуети на безупречно изработените палта, поли и рокли. Макар и привидно строги, дизайните се инспирират още от естетиката на работните униформи, което се наблюдава по-скоро като детайл в големите джобове и луксозните бомбър якета. Тези "работни униформи" обаче биват преразгледани в деликатни и сложни принтове, както и, забележете, акценти от любимата за къщата норка.

Подобен контраст в дизайн маниера е отличителен за Fendi, точно както нежните копринени рокли с дантела биват съчетавани с така наречените работни якета. Забележително присъствие в колекцията имат още аксесоарите - самата Силвия Фенди се заема с възраждането на обичания от всички Fendi baguette силует, както и още няколко други интерпретации, разгледани съответно в кожа от норка или щампиран крокодил в медно кафяво>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Dior, манифест в жълто и фуксия

Runway преди 1 ден

„Аз не съм само съпруга, майка или дъщеря. Аз съм жена” - фразата бе част от фантастичната сценография на последното шоу на Диор от миналата вечер, а на огромните екрани се манифестираха и част от останалите вярвания на Мария Грация Кюри, креативен директор на модната къща