Следва

Щрак, fashion на портрет: Джилда Амброзио

Предстоящата menswear модна седмица и всичко, което трябва да знаем

Какво да очакваме от мъжките колекции за Есен/Зима 2019-та...

All fashion преди 5 години

Еди Слиман ще представя първата си мъжка за Celine, Jacquemus се връща в Париж за второ мъжко ревю, а последната колекция на Абло за Louis Vuitton е вдъхновена от Майкъл Джексън. Ето и всичко, което трябва да знаем за предстоящата Menswear модна седмица за Есен/Зима 2019-та, стартираща на 5-ти януари в Лондон и продължаваща както следва - Милано, Флоренция и Париж.

Първата ексклузивна мъжка колекция на Слиман за Celine

На 28-ми септември 2018-та Еди представи първата си колекция като креативен директор в Къщата на парижката седмица на модата. На септемврийското шоу дизайнерът представи силуети, взаимствани от мъжкия гардероб, в ревю, в което дефилират и мъже, и жени. Мъжките аутфити се открояваха с edgy усещане - естетика, вдъхновена от парижкия нощен живот (който беше и главната тема на цялата презентация). Модният свят тръпне в очакване да проследи дали Слиман ще успее да се реваншира за нескрития си неуспех да впечатли аудиторията с пролетно-летните си предложения за дамите, преобръщайки представите ни за мъжка мода - бихме се радвали.

Второто мъжко ревю на Jacquemus ще се представя в Париж

След като привлече вниманието на аудиторията си в социалните медии с мистериозния #newjob, Симон Порт изненада феновете си през февруари с първа мъжка колекция в Париж. И докато първата колекция съвсем явно си открадна вдъхновение от родната за дизайнер Южна Франция, то на този етап не сме сигурни относно това с какво може да ни изненадат от Jacquemus този (втори) път, насрочен за 20-ти януари - може би още по-огромна версия на ОНАЗИ сламена шапка?

Върджил Абло се вдъхновява от MJ за втората си колекция като креативен в Louis Vuitton

Американският дизайнер вече демонстрира адмирациите си към поп културата чрез колекциите за собствения си бранд Off-White, презентирайки цветни елементи, вдъхновени от покойната Даяна, принцеса на Уелс. Графичната щампа (дело на графити артиста Донди Уайт), изполвана в пролетната колекция на Off-White също идва на ум като препратка към поп култа. Този януари предстои Абло да презентира втората си колекция като креативен на мъжката секция в Louis Vuitton в Париж - творенията на дизайнера ще отдадат почит на Краля на поп музиката, Майкъл Джексън. В скорошно интервю Върджил разкрива, че "когато слушам MJ за фон докато работя, се получава различен тишърт, различна обувка, различна кройка панталони. Музиката е ключова." В продължение на същия разговор дизайнерът споделя, че би искал да проектира и космически кораб някой ден...

JW Anderson ще презентира в Париж за първи път

Къщата, която по установена традиция презентира в Лондон, е новото попълнение към графика за парижките ревюта този януари. Джонатан Андерсън ще представи своите колекции ADDD IN NAME OF SHOW Есен/Зима 2019-та и ADD IN NAME OF SHOWr Pre-fall 2019-та едновременно във френската столица за първи път EVER. В модните среди упорито се говори, че решението на британския дизайнер за тази промяна в локацията идва от желанието му да отправи "безполовото" послание, което досега преобладаваше от първата му колекция от преди десет години насам, и към другите части на света, а не да се капсулира само в британската столица. Очакваме шоуто на 16-ти този месец.

Джереми Скот мести мъжкото Moschino в Рим

Moschino заминава от родното Милано за кратко пътуване до Рим за предстоящото шоу. Посещавайки историческото филмово студио - Cinecittà studios - в италианската столица, Ready To Wear Pre-fall 2019-та колекцията отдава почит към един от най-великите кинематографи на всички времена, Фредерико Фелини, и по-специално на някои от първите му филми - La Dolce Vita (1960), Roma (1972), 8 1/2 (1963) и Casanova(1976). Предстоящата pre-fall колекция не е първата, за чието създаване Скот намира вдъхновение на големия екран. Предните му колекции за италианската Къща също биват инспирирани от творци като Алфред Хичкок и Чарли Чаплин. 8-ми е датата, на която ще може да видим резултата от труда Джереми.

Y/Project ще представя на Pitti Uomo

Белгийският дизайнер Глен Мартинс, мъжът зад парижкия бранд Y/Project, е избран за почетен гост на 95-тото поредно издание на Pitti Immagine Uomo. Мартинс бива избран заради неповторимото преплитане на стрийтуеър и кутюр, с което така добре си борави. Последната му колаборация с UGG съвсем наскоро ни удиви с интерпретацията на покритите с кожа ботуши на австралийския лейбъл. През 2012-та стартира собствен бранд, който за съжалени просъществува едва три сезона, преди Глен да се завърне с Y/Project през 2013-та.

Крис Ван Аш ще покаже първите си модели за Berluti

Възпитаникът на антверпенската Royal Академия за Изящни Изкуства натрупа опит, редом с Еди Слиман, в Dior Homme, преди да напусне през 2004-та, за да лансира собствена мъжка линия. През 2007-ма се завърна обратно "зад волана" в управлението на мъжките линии във френската Къща, като паралелно движи и собствения си бранд до 2015-та. Известен с минималистичния си стил и своето проницателно усещане към детайла, Ван Аш предстои да представи първата си колекция за Berluti само след броени дни.

Следим внимателно модела на годината: Алтън Мейсън

Определен като модел на годината за 2018-та, 21-годишният танцьор, превърнал се в модел, Алтън Мейсън, събра погледите на декемврийското Chanel Métiers d'Art шоу в Ню Йоррк, където разходи вдъхновени от древноегипетската култура дизайни, под зоркия контрол на модния Кайзер - Карл Лагерфелд. Сигурни сме, има какво да ни покаже и този сезон! All eyes on HIM.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.