Следва

Щрак, fashion на портрет: Джилда Амброзио

Предстоящата menswear модна седмица и всичко, което трябва да знаем

Какво да очакваме от мъжките колекции за Есен/Зима 2019-та...

All fashion преди 5 години

Еди Слиман ще представя първата си мъжка за Celine, Jacquemus се връща в Париж за второ мъжко ревю, а последната колекция на Абло за Louis Vuitton е вдъхновена от Майкъл Джексън. Ето и всичко, което трябва да знаем за предстоящата Menswear модна седмица за Есен/Зима 2019-та, стартираща на 5-ти януари в Лондон и продължаваща както следва - Милано, Флоренция и Париж.

Първата ексклузивна мъжка колекция на Слиман за Celine

На 28-ми септември 2018-та Еди представи първата си колекция като креативен директор в Къщата на парижката седмица на модата. На септемврийското шоу дизайнерът представи силуети, взаимствани от мъжкия гардероб, в ревю, в което дефилират и мъже, и жени. Мъжките аутфити се открояваха с edgy усещане - естетика, вдъхновена от парижкия нощен живот (който беше и главната тема на цялата презентация). Модният свят тръпне в очакване да проследи дали Слиман ще успее да се реваншира за нескрития си неуспех да впечатли аудиторията с пролетно-летните си предложения за дамите, преобръщайки представите ни за мъжка мода - бихме се радвали.

Второто мъжко ревю на Jacquemus ще се представя в Париж

След като привлече вниманието на аудиторията си в социалните медии с мистериозния #newjob, Симон Порт изненада феновете си през февруари с първа мъжка колекция в Париж. И докато първата колекция съвсем явно си открадна вдъхновение от родната за дизайнер Южна Франция, то на този етап не сме сигурни относно това с какво може да ни изненадат от Jacquemus този (втори) път, насрочен за 20-ти януари - може би още по-огромна версия на ОНАЗИ сламена шапка?

Върджил Абло се вдъхновява от MJ за втората си колекция като креативен в Louis Vuitton

Американският дизайнер вече демонстрира адмирациите си към поп културата чрез колекциите за собствения си бранд Off-White, презентирайки цветни елементи, вдъхновени от покойната Даяна, принцеса на Уелс. Графичната щампа (дело на графити артиста Донди Уайт), изполвана в пролетната колекция на Off-White също идва на ум като препратка към поп култа. Този януари предстои Абло да презентира втората си колекция като креативен на мъжката секция в Louis Vuitton в Париж - творенията на дизайнера ще отдадат почит на Краля на поп музиката, Майкъл Джексън. В скорошно интервю Върджил разкрива, че "когато слушам MJ за фон докато работя, се получава различен тишърт, различна обувка, различна кройка панталони. Музиката е ключова." В продължение на същия разговор дизайнерът споделя, че би искал да проектира и космически кораб някой ден...

JW Anderson ще презентира в Париж за първи път

Къщата, която по установена традиция презентира в Лондон, е новото попълнение към графика за парижките ревюта този януари. Джонатан Андерсън ще представи своите колекции ADDD IN NAME OF SHOW Есен/Зима 2019-та и ADD IN NAME OF SHOWr Pre-fall 2019-та едновременно във френската столица за първи път EVER. В модните среди упорито се говори, че решението на британския дизайнер за тази промяна в локацията идва от желанието му да отправи "безполовото" послание, което досега преобладаваше от първата му колекция от преди десет години насам, и към другите части на света, а не да се капсулира само в британската столица. Очакваме шоуто на 16-ти този месец.

Джереми Скот мести мъжкото Moschino в Рим

Moschino заминава от родното Милано за кратко пътуване до Рим за предстоящото шоу. Посещавайки историческото филмово студио - Cinecittà studios - в италианската столица, Ready To Wear Pre-fall 2019-та колекцията отдава почит към един от най-великите кинематографи на всички времена, Фредерико Фелини, и по-специално на някои от първите му филми - La Dolce Vita (1960), Roma (1972), 8 1/2 (1963) и Casanova(1976). Предстоящата pre-fall колекция не е първата, за чието създаване Скот намира вдъхновение на големия екран. Предните му колекции за италианската Къща също биват инспирирани от творци като Алфред Хичкок и Чарли Чаплин. 8-ми е датата, на която ще може да видим резултата от труда Джереми.

Y/Project ще представя на Pitti Uomo

Белгийският дизайнер Глен Мартинс, мъжът зад парижкия бранд Y/Project, е избран за почетен гост на 95-тото поредно издание на Pitti Immagine Uomo. Мартинс бива избран заради неповторимото преплитане на стрийтуеър и кутюр, с което така добре си борави. Последната му колаборация с UGG съвсем наскоро ни удиви с интерпретацията на покритите с кожа ботуши на австралийския лейбъл. През 2012-та стартира собствен бранд, който за съжалени просъществува едва три сезона, преди Глен да се завърне с Y/Project през 2013-та.

Крис Ван Аш ще покаже първите си модели за Berluti

Възпитаникът на антверпенската Royal Академия за Изящни Изкуства натрупа опит, редом с Еди Слиман, в Dior Homme, преди да напусне през 2004-та, за да лансира собствена мъжка линия. През 2007-ма се завърна обратно "зад волана" в управлението на мъжките линии във френската Къща, като паралелно движи и собствения си бранд до 2015-та. Известен с минималистичния си стил и своето проницателно усещане към детайла, Ван Аш предстои да представи първата си колекция за Berluti само след броени дни.

Следим внимателно модела на годината: Алтън Мейсън

Определен като модел на годината за 2018-та, 21-годишният танцьор, превърнал се в модел, Алтън Мейсън, събра погледите на декемврийското Chanel Métiers d'Art шоу в Ню Йоррк, където разходи вдъхновени от древноегипетската култура дизайни, под зоркия контрол на модния Кайзер - Карл Лагерфелд. Сигурни сме, има какво да ни покаже и този сезон! All eyes on HIM.

More All fashion