Следва

Golden Globes: Sexy-Sexier-Sexiest!

Китайски хороскоп за 2019-та: Годината на Прасето

Фенове на традиционната западна астрология, незнайно защо, никога не оставаме безразлични към знака, съгласно китайския хороскоп, който ще доминира настъпващата нова година...

Astro преди 5 години

Въпросът кой от 12-те знака на източния хороскоп ще ръководи новата 2019 година ни се струва съществен на прага й, затова и посвещаваме този материал на това.

По Китайския зодиак, идната, 2019-та година ще премине под символа на Жълтата Земна Свиня. С общителен и весел нрав, добра, търпелива, и в същото време внимателна и разсъдлива, Свинята е уравновесена, спокойна и съвършено неконфликтна. Изключително много се стреми, и умее, да намери с всеки общ език. Този й характер ще окаже положително влияние на цялата година, т.е. смеем да допуснем, че 2019-та ще е период на спокойствие, разумност, хармония и успех. И понеже, съвсем резонно идва въпросът какво на личностно ниво да очакваме от Годината на Свинята, съблюдаваме предпочитанията на нейната покровителка и се опитваме да я срещнем с максимален респект.

via GIPHY

Характерът на Прасето

Ако поне веднъж в живота ви сте виждали на живо прасе, знаете, защото и с невъоръжено око се вижда, че животното е благодушно и весело, с лек характер. Свинята се радва на всичко случващо се. Не е глупава, въпреки че може да се допусне, че не разполага с буден интелект. Но, ако наблюдавате известно време действията й, ще забележите, че пред вас стои животно с невероятна интуиция, което предусеща случващото се и може да подуши опасността далеч преди приближаването й.

Свинята не познава понятието умора, особено ако живее в естествената си природна среда. Способна е без капка изтощение да броди из горите и да рита с пети земята в търсене на жълъди. Китайците ценят животното заради жизнерадостния характер - смята се, че под негово покровителство годината ще премине леко и непринудено. Ако не противоречим на правилата, възприети в живота на този символ на годината, мъката и тъгата ще ни заобикалят.
Общи правила за Годината на Свинята

Съгласно Източния зодиак, Годината на Свинята завършва цикъла от 12 знака, концентрирайки в себе си всички фактори, характерни за предшестващите 11 цикъла. Годината на Жълтата Свиня - 2019-та ще е една от доста спокойните и това се отнася за всички знаци на зодиака, като се смята, че ще събере на едно място максимално количество положителни емоции. Особено силен ще е периодът за родените именно в някоя от годините на Свинята. Дотук в човешката история те са всичко на всичко 9: 1911, 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983 и 1995. През 21 век Жълтата Свиня се е раждала само веднъж - през 2007 г. Сега, през 2019-та, е вторият звезден момент на Прасето и годината обещава да е добра и позитивна, бележеща отличен период в живота на практически всички.

via GIPHY

Източният календар обозначава 2019 година като година на "земната" Свиня заради жълтия цвят. Цветът предполага плодородие. Периодът ще е много добър за тези, които през 2019-та ще се стремят към укрепване на отношенията или встъпване в брак, защото това е най-доброто време да се помирим с онези, с които сме били в спор или да завържем ново плодотворно запознанство. Това, че Свинята е "земна" също е важно, защото е символ на успешните земеделски дейности, т.е. няма да има никакви притеснения за реколтата. От друга страна, през 2019-та на хората ще се наложи с всички средства да пазят земята и да я уважават.

2019-те ще е благоприятна и за хората, които се занимават със самоусъвършенстване, удачна ще е за нови начинания, за стартиране на бизнес, за започване на интересна работа и за нови вдъхновяващи проекти. Още една особеност на 2019-та - годината ще е богата на пари и изобщо благополучие в материален план, т.е. могат да се правят планове за бъдещето, като се разчита на добри финансови постъпления.

Годината ще е благоприятна за всякакви приключения и пътешествия, планирани отдавна или спонтанни, както и за културно и общо развитие.

Какви хора се раждат в Годината на Свинята?

Мнението на астролози и гадатели по повод това, което ни очаква в годината на Глигана - 2019-та, съвпадат в много посоки, но в някои се и различават. Но с факта, че Свинята в източния календар се свързва с мира и добротата, и с началото на нещо добро и неизвестно в положителна светлина, са съгласни всички. Затова и идващата 2019-та обещава промени в живота на всеки човек.

Всички, родени в Годината на Глигана, имат една много интересна черта на характера - вярват в истински доброто начало у човека. Но понякога хората се възползват от доверието на Свинята за користни цели, и тази вяра носи проблеми. Независимо от това, тя винаги се стреми да прави добро и да подобри живота на близките. Макар че Глиганът има неувяхващи жизнена сила и енергия, животът на родените под знака не е напълно безоблачен. Периоди на постоянство се сменят с резки промени в живота, а често им се налага да почнат начисто от самото начало. Но в годината на техния знак, на родените под него обичайно им върви, така ще е и през следващите месеци, особено в посока материално благополучие. Чувството за хумор ще помогне на Свинята да преживее проблемите, макар че никой не е застрахован от тях.

via GIPHY

Свинята трудно се съгласява на компромис, независимо от мекосърдечието си. Ако е уверена в правотата на мислите и действията си, до последно ще настоява да се следва мнението й, но пък, ако се увери, че не е била права, спокойно ще поднесе извинение.
Кратка астро прогноза за всички знаци от Зодиака

В навечерието на 2019 година трябва да се настроим на положителна вълна. Защото годината на Жълтата Земна Свиня обещава стабилност и позитиви. Благоденствие се очаква във всички сфери на живота. Новата година ще се окаже особено благоприятна за хората, занимаващи се със земеделие или селскостопански труд. Хората, чиято дейност е свързана с финанси, също ще са радват на успех. Много сделки ще се окажат печеливши, а инвестициите ще донесат отлични приходи. Осъществените през 2019 година делови контакти ще се окажат полезни и свързани с множество отлични възможности за промени и просперитет. Браковете, сключени през годината, ще се окажат извънредно сполучливи.

via GIPHY

Овен
Овните са едни от най-обаятелните хора, следователно им е лесно да намерят общ език с буквално всички. Идва времето изцяло да се заемат със собствения си личен живот, защото имат огромен шанс да срещнат себеподобен, който да се окаже второто им аз.

Телец
Началото на годината ще се окаже добро време за Телците да се срещнат случайно със стари познати, с които отново да станат добри приятели. Есента ще донесе шанс за мимолетен, но запомнящ се роман. Не трябва да страдат от несъстоялите се въжделения в любовната сфера, защото есента се очертава извънредно ползотворна за тях в това отношение.

Близнаци
В любовната сфера при женените и омъжени Близнаци всичко ще е спокойно, но двойките с проблеми в семейния живот много вероятно ще се сблъскат със сериозни, дори плачевни разминавания и скандали. За да се запази съюзът, идеалното решение е съвместното пътуване до дълго мечтана дестинация. Смяната на обстановката ще помогне както да се регулира конфликтът, да се уравновесят и урегулират отношенията.

Рак
Активната сфера в живота на Раците през 2019 година ще е финансовата, където се очакват отлични приходи и забогатяване. Звездите предричат за представителите на знака изкачване по служебната стълбица, с уговорката, че за да се постигне желаното, ще се наложи на начертаната цел да се подчини цялото свободно време.

via GIPHY

Лъв
В началото на 2019-та Лъвовете ще провидят цел и ще се задвижат към постигането й, без да обръщат внимание на достатъчното препятствия по пътя, които, в средата на 2019-та ще ги накарат да се почувстват напълно изтощени и да пристъпят към преоценка, особено в посока да заобичат себе си. В края на периода Лъвовете дори повече от обикновено ще са съсредоточени върху имиджа и външния си вид, и усилията им ще са насочени към завишаване на собственото самочувствие.

Дева
Предстоящата година няма да е лесна за Девите. Представителите на знака ще са податливи на простудни заболявания. Ще са им необходими пълноценен и навременен отдих, спорт в залата и навън, и балансирано хранене.

Везни
През 2019 година Везните не бива да пускат на самотек живота си - проблемите имат свойството да се натрупват, ако ги оставим неразрешени. Вярвайте в себе си и не се подлагайте на съмнение.

via GIPHY

Скорпион
Скорпионите са истински любимци на фортуна. През цялата година Скорпионите ще се радват на изобилие във всички сфери на живота: материални блага, възхищение от страна на противоположния пол, уважение, поощрение от началниците. За да останете любимци на съдбата завинаги, научете се да четете знаците й и помнете - Фортуна може да бъде и жестока, и може неочаквано да ви отведе в посока, която нито чакате, нито искате.

Стрелец
Около средата на годината Стрелците могат да усетят проблеми със здравето, главно заради натрупалото се огромно количество задължения и проблеми. Необходимо е да преразгледате собствения си живот, изключвайки от него всичко, което ви пречи да дишате с пълни гърди. До края на годината проблемите ще отшумят и здравето ще се стабилизира.

Козирог
За Козирозите настава време да получат заслуженото от упорития си труд - 2019-та се очертава за представителите на този знак като богата, стабилна и умиротворена. Може да възникнат незначителни проблеми със здравето, но това съвсем няма да са страшни неща, за които се налага продължително лечение или престой в болница.

via GIPHY

Водолей
Хубаво време за Водолеите, в което ще се радват на повишения, изкачване в служебната йерархия, съответно на по-високи доходи. В урагана на работните моменти, отнемащи практически всичките им сили, е много важно да се помни, че са важни здравето, правилното хранене, пълноценният сън.

Риби
Идва времето да направите живота си по-ярък и по-добър. Постигането на това е лесно, като започнете от имиджа. Понякога такова несложно действие просто променя съдби, като ги прави по-наситени и изпълнени с изненади. Някои Риби ще пристъпят към кардинални промени, за което периодът не предполага никакви ограничения. Възможно е дори този импулс да се превърне по-нататък в начин на живот.

Новогодишни поверия и символи

Нещо, на което сме научени от деца - да си представим, че всичко лошо остава в старата година, а всичко хубаво ни очаква в новата. Символите и поверията, които ни помагат в тази иначе супер положителна на нагласа са много, но сега обръщаме внимание на "Как да го направя най-добре, че да стане както го искам, именно в навечерието на Годината на Жълтата Земна Свиня?"

via GIPHY

Най-важното поверие - не изнасяй благополучието от дома. Генералното почистване на къщата трябва да е поне седмица преди празника.

До настъпването на Новата година трябва да разплатим всичките си дългове, за да не пренесем в следващата година идеята за бедност и да натрупаме нови дългове.

Хубаво е да се внесе нещо ново в непосредственото място на обитание - ново одеяло, нови завеси. А в Новогодишната нощ да облечем нещо чисто ново. Този символ допринася за приходи в новата година.

Да изхвърлим всяка стара и начупена посуда, защото тя притегля като магнит бедност и неуспех.

via GIPHY

Новогодишната елха се украсява с монети и символични купюри, а при сурвакане държим в ръка монета, защото така през цялата следваща година ще привличаме нови финанси.
Но най-важният съвет за спазване в навечерието на новата година е изобщо да избегнем сурвакането, като например заспим неочаквано преди заветния 12-ти час. Защото ако ви се случи, това е сигурен знак, че ще ви върви фантастично през цялата година! Не важи обаче нарочното заспиване.

Пожелания и препоръки за 2019 година

Ако спазваме тези съвети, казват, цялата година на Жълтата Земна Свиня ще ни върви по вода и ще ни съпътстват благополучие и спокойствие.

Старайте се да не попадате в тежки конфликти и спорове;
В годината на Свинята не оставяйте без внимание молбите и желанията на близките ви хора.
Преди да се решите на авантюра - мислете;
Всичките си действия премисляйте в аванс;
Не прахосвайте пари - Свинята не обича разхищението;
Избягвайте общуването с неприятни хора;
Дарявайте любов!

via GIPHY

Хубава година, приятни изненади, мечти и надежда - това ще ни донесе Жълтата Земна Свиня. Да я посрещнем с уважение и почитание и тя ще ни помогне във всичките ни начинания. Щастлива нова година!

More Astro