Следва

Дизайн за вдъхновение: OUT OF SPACE!

Цитираме последния император: Бернардо Бертолучи

Любовтa може да е..

Celebrities преди 5 години

Копнеж, живот, щастие или пък тежка храна за размисъл.

via GIPHY




Любовта обаче със сигуност  е вдъхновение за човека и същинска муза за артиста; заема "главна роля" в  света на киното - необхватна териротия, която всеки иска да изследва, да усети, на която да се посвети и опита да пресъздаде по най-истинския и достоен начин. Защото, както е казал Бертолучи: "Мисля, че не може да се излъже камерата, тя винаги вижда истината."



Посвещаваме първия петък от годината на тях - истината и любовта. И на него - великото изкуство на знаменития италиански режисьор Бернардо Бертолучи>>>

"Любовта не съществува, има само доказателства за любов."

"Влюбих се в киното благодарение на баща ми: той беше кинокритик и ме водеше непрекъснато на премиери. На 16 снимах първия си филм. Беше, както днес го наричаме "фикшън", т.е. не документален, а игрален. Живеех в пълната увереност на всеки под 20, че ще стана топ режисьор. Да, а пък вторият ми филм беше за коленето на едно прасе... първи опит в реализма. След тези снимки страшно заобичах свинете. Когато виждам свиня, се просълзявам."



"Мисля, че не може да се излъже камерата, тя винаги вижда истината."

"Обичам успеха, въпреки високата му цена. Това не е банална фраза - успехът при мен често се сменя с период на душевна агония. Например, снимах "Последно танго", докато бях на 30 или 31. Помня фотографиите си на кориците на Time, Newsweek, беше като ураган за психиката ми. Успехът е тежка храна за размисъл, но след като я преработиш, идва чувството на щастие."

"Никога не съм страдал истински за смъртта на приятелите, които си отидоха завинаги. Защото траурът е най-тежкият надгробен камък, в който се погубват нашите чувства към човека, който вече не е тук, и, освен това, този начин да се отделиш, да отстраниш мисълта за края, е като похлупак, като надгробна плоча."


"Да снимаш - означава да живееш, а да живееш - да снимаш. Много е просто - трябва само в течение на една секунда да погледаш даден предмет или лице, и да съумееш да ги видиш 24 пъти. В това е цялата тайна."

"Възможно ли е да уравновесим собствената си емоция, като опитаме да сме обективни (защото всички сме чували за понятието обективност, но никой не го е виждал)?"


"Всеки филм трябва да бъде трилър, дори ако става дума за скромна любовна история."

"Винаги е по-трудно да забравиш, отколкото да запомниш."

"Стремя се да се идентифицирам с всичките си герои."

"В днешно време трябва да умеем да предаваме емоциите без елемента на провокацията."


"Снимам филми за това, което преживявам в този момент, като се старая леко да се опра и във философията."

"Киното е пречистване."

"Разликата между Бъстър Кийтън и Чарли Чаплин е като разликата между прозата и поезията."


"Всеки мой филм е любовна история с актьори."

"На снимачната площадка не си задавам въпроси за стила, такива нахлуват в главата ми чак след края на снимките."

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 12 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.