“Необозримо за“ Необозримия Кольо К.

“Необозримо за“ Необозримия Кольо К.

„Кольо Карамфилов е средоточие на различни, понякога провокативни гледни точки, творчески концепции и нагласи. Той е един от малкото български автори с ярко изразен регионален и същевременно национален облик и значимост. Специфичното му място в художествените процеси от последните десетилетия у нас се определя от пресичането между съзнателно избраната автостилизация на артиста като „художник на собствения си живот“ и разполагането на творчеството като територия, която единствена е в състояние както да изрази, така и да запази индивидуалната чувствителност на твореца,“ казва проф. Галина Лардева, изкуствовед

Изложбената 2019-та в Градската художествена галерия в Пловдив съвсем заслужено започва с ретроспективна изложба „Необозримо за Кольо К.“ на един от най-обичаните български творци - Кольо Карамфилов (1963 – 2014). Необозримо като самия него; като работите му; като таланта му.

Градската галерия неслучайно избира именно изложбата на Кольо Карамфилов като първа по време на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и ще представи произведения от различни периоди в артистичния живот на твореца, а творбите му са предоставени за изложбата от галеристи, частни колекционери и приятели.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.