Следва

Couture Spring 2019: Dundas

Стил урок на седмицата: -13 и други невъзможни температури

winter & other drugs...

All fashion преди 5 години

Истината е, че каквато и креативност да проявяваме по отношение на стайлинга, минусовите температури на януари, стигащи тази седмица до -13 градуса, всячески пречат на усилията ни. Ако не вложим достатъчно замисъл в плануването на самия аутфит за деня, вероятността да се окажем отново в същата "униформа" от джинси, черен или сив пуловер, както и черни боти на ток, се повтаря ден след ден.

Затова днес обединяваме усилия, за да подберем и покажем достатъчно страхотни визии, които не просто предизвикват да се постараем повече, но и същевременно отговарят на условията навън, за да не правим компромиси нито с комфорта, нито с външния вид. Част от идеите включват елементи, които вече притежаваме и често носим като поло пуловери, класически или оувърсайзд блейзъри, а други са съобразени с тенденциите за сезона и заслужават своята инвестиция, особено сега, по време на намаленията.

Наслояване на пластове
Неслучайно пластовете са заложени в тенденциите за зимния сезон почти без пропуск, те са, може би, най-сигурното решение срещу студа. Смелите интерпретации по темата са добре дошли стига да не прекалим с количеството и да получим обратен ефект на иначе подредения и стегнат по замисъл вид. Палтото/якето, а под него блейзър и под блейзъра немного обемен пуловер е оптималната формула, по която се водим.











Високи ботуши
Дългите кожени ботуши сами по себе си са акцент за настоящия зимен сезон, но преди всичко влизат в ролята и на оптималния помощник в борбата срещу студа. Независимо дали ги избираме в силует до или над коляното, те се комбинират прекрасно с почти всяка една миди рокля или пола, стига двете дължини да се припокриват. Черният цвят е класика, но тенденциите приканват към повече въображение по отношение на цвят - избираме измежду бели, бежови и дори такива с принт.









Пухкави палта
Кожата с косъм идва като естествено решение срещу януарските температури, а и освен това се намира в окото на тенденциите. Пояснението, което правим обаче е, че колкото по-ярък е избраният цвят, толкова повече модни точки трупаме. Всеки един тон, който може да се похвали с популярност сега, а именно лилаво, оранжево, синьо и жълто, е добре приветстван на стрийт стайл сцената.









More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 8 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.