Следва

Да или Не: Синият балтон на Катрин?

Couture Spring 2019: Dundas

max it up...

Runway преди 5 години

Седмата колекция за едноименния си бранд, Питър Дундас избира да представи по време на благотворителния ивент The Art of Elysium в Лос Анджелис. Кутюр колекцията този път е ориентира към сезон Пролет 2019-та, а избраната локация много й кореспондира. Самият дизайнер разказва, че като малък гледането на стари холивудски филми е било сред любимите му занимания, а това съответно по един или друг начин се отразява на творчеството му.

В този line up специално, героините Трейси Лорд от "Филадейфилска история" и Елвира Ханкок от "Белязаният" вдъхновяват особеностите по дизайна и самия стайлинг на дрехите. Това, което много отличава колекцията от предишната пролетно-лятна на норвежкия дизайнер, са макси дължините. По подразбиране той прави предимно рокли в мини силуети, но за всеобща изненада висшата мода за следващия сезон е разгледана през друга призма. Още една разлика, която можем да посочим е значително по-обраната палитра от цветове, декорации и принтове, отколкото сме свикнали по принцип. Но и тук Дундас пояснява, че дрехите са ориентирани предимно за червения килим и съответно има правила, на които трябва да се подчини.

Въпреки преобладаващите асиметрични дълги рокли, дизайнерът не се отрича съвсем от познатите ни похвати - металическите нишки например са почти константа, цветните наситени кафтани също присъстват, а оранжевият жакард костюм, състоящ се от бюстие, блейзър и панталони, приковава цялото внимание върху себе си>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.